Studenterhus Aarhus

Ons.15. februar kl. 19.30-23.00: Oscar Night warm up: Den politiske takketale

Skuespiller Meryl Streep modtog en hæderspris ved dette års Golden Globes Award, men hun benyttede ikke sin takketale til at takke. Hun benyttede den i stedet til at hylde mangfoldighed og tage afstand til Donald Trump. Og hun er langt fra den eneste skuespiller, der har brugt sin takketale til at formidle et politisk budskab. Vi varmer op til årets store Oscar Night med en aften i filmens tegn. Aftenen byder på oplæg om  takketalen som politisk redskab og film på stormskærm: Forsker, underviser, kunstner og manuskriptforfatter Richard Raskin tager nogle af de allerbedste eksempler på politiske takketaler med og gør os klogere på takketalen som politisk redskab.

Herefter viser vi Warren Beatty’s film BULWORTH.

Aftenen vil lægge op til en debat om politiske budskaber forklædt som takketale. Selve oplægget med Richard Raskin varer 30 minutter, herefter er der beregnet yderligere 30 minutter til diskussion. Her har deltagerne mulighed for at stille oplægsholderen spørgsmål og debattere indenfor emnet takketalen som politisk redskab.

Sted: Studiecaféen, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus.

 

Tirs. 14. marts: Samtalesalon: Changes

Kom til samtalesalon og få en god snak. Denne gang under emnet 'change'.

Du behøver hverken at forberede dig eller at have nogen særlig forudgående viden. Det eneste, du behøver, er et ønske om at føre en god samtale og at være nysgerrig på andre.

Samtalesalonens hovedformål er, at du har en god, fri og afslappet samtale om vigtige emner med med mennesker, som du måske ikke ville have talt med ellers.

Samtalerne guides af forskellige emner, som værten undervejs løfter sløret for.

 

28. marts kl. 16.00: Misbruger vi digital kommunikation

"De sociale medier er nærmest allestedsnærværende. Og som alle redskaber kan de ikke alene bruges konstruktivt, men også misbruges – sommetider af os selv, men også af udefrakommende med interesse i at manipulere og fordreje." Arrangementet består af tre korte oplæg leveret af et sæt dygtige og alsidige forskere:

Michael Bang Petersen, professor ved Institut for Statskundskab

Tina Thode Hougaard, lektor ved Institut for Nordisk Sprog og Litteratur

Henrik Korsgaard, Ph.d. ved Institut for Datalogi.

Disse debattører vil først skitsere nogle af de problemstillinger vedrørende de sociale medier som deres discipliner beskæftiger sig med, hvorefter der åbnes for en dialog, hvor publikum, arrangører og oplægsholdere i fællesskab drøfter emnet.

 

Ons. 19. april: Samtalesalon: Challenge

Kom til samtalesalon og få en god snak. Denne gang under emnet 'change'.

Du behøver hverken at forberede dig eller at have nogen særlig forudgående viden. Det eneste, du behøver, er et ønske om at føre en god samtale og at være nysgerrig på andre.

Samtalesalonens hovedformål er, at du har en god, fri og afslappet samtale om vigtige emner med med mennesker, som du måske ikke ville have talt med ellers.

Samtalerne guides af forskellige emner, som værten undervejs løfter sløret for.

 

8. maj kl. 19-22:00: Flygtninge fortæller

Der debatteres ofte om dem. Politikerne diskuterer, debattrådene er rødglødende, og nyhederne er fulde af billeder. Men hvem er de egentlig – flygtningene? Denne aften får du muligheden for at høre flygtningene selv fortælle om deres personlige historier og om mødet med det danske samfund.

Vi starter aftenen med et oplæg på 30 min. af to frivillige fra DFUNK Outreach. Oplægget handler om flygtningesituationen, og om hvornår man egentlig kan betragtes som flygtning.  Resten af aftenen vil to flygtninge fortælle deres personlige historier. De vil fortælle om at forlade deres hjem, om dele af flugten, om mødet med Danmark og om deres udfordringer og drømme. Deres personlige fortællinger er nærværende og rørende. De sætter sig fast og giver stof til eftertanke. De personlige fortællinger giver os et indblik i de mennesker, der er flygtet hertil. Derfor spiller de en vigtig rolle i at udfordre de forestillinger, som man kan have om det at være flygtning.

På aftenen vil der være mulighed for at stille spørgsmål til fortællerne og høre om, hvad DFUNK er samt det at være frivillig i DFUNK.

I samarbejde med DFUNK Outreach. Sted: Studenterhus Aarhus, Nordre Ringgade 3, UTC+02.

 

 

Tirsdag d. 19. september kl. 16-18

Køn og kønsroller har altid spillet en rolle. Først jagtede mændende og kvinderne samlede. Selvom vi i dag lever i et moderne samfund med ligestilling findes der stadigvæk kønsroller, typiske erhverv for kvinder og mænd og et hav af fordomme.

Denne gang er temaet "Køn". Marianne Schleicher holder først et oplæg omkring kønsroller i religion og historien, hvorefter vi inviterer alle til at deltage i samtalen, stille spørgsmål og perspektivére deres hverdag.

 

Web: http://studenterhusaarhus.dk/kalender/event/koen?Action=1&M=NewsV2&PID=105

Facebook: https://www.facebook.com/events/110774966242484

 

 

2. til 6. oktober: A View Festival

Koncerter - Ferniseringer - Filmvisninger - Madoplevelser - Foredrag.

Studenterhus Aarhus præsenterer dig nu for en ny kulturfestival! Den kaldes A View Festival, og den skal, som navnet antyder, udfordre vores perspektiv.   

Nysgerrighed er nøgleordet, når vi dykker dybt ned i byens gemte afkroge for at finde kunst- og kulturskatte. Vi undersøger de udviklinger, som Aarhus og dens indbyggere har været igennem i tidens løb for at forstå, hvordan byens virkelighed er i år 2017. Festivalen vil hvert år tage hul på et område, og i år fra den 2. til 6. oktober, vil omdrejningspunktet være Gellerup.

Program:

2.okt. kl. 15.00: De Blå Stjerner og budskabet

På den første dag hos A View Festival giver vi jer en invitation til at møde De Blå Stjerner og Budskabet til en debat eller hyggelig snak om, hvad det betyder at være dansker med en anden etnisk baggrund. De Blå Stjerner er en gruppe af danske unge med somalisk baggrund. De holder talks, hvor de fortæller om sig selv og deres liv. Deres mission er at give et nyt perspektiv på unge med en somalisk baggrund, fordi medier og andre nogle gange omtaler dem negativt, og de mener at dialog og at møde hinanden er en vej til bedre at komme over de skel, der kan være mellem os i Danmark.

2. okt. kl. 17.00: Dokumentationslauget - fernisering

Dokumentationslauget klikker billeder af den transformation, der finder sted i Gellerup: Byggerod, bygninger der ikke er mere, og alt der kommer til via Helhedsplan Gellerup.

"Hej eller farvel" er en serie af billeder, der er kommunikation om denne her tid i Gellerup, og er et samarbejde mellem Den Gamle By og lokalpersoner fra dette område.

3.okt. kl. 15.00: Gellerup ifølge Stephen Willacy

Stadsarkitekt Stephen Willacy er stor fan af Gellerup og de betonbygninger, der kendetegner området. Nu kommer han til Studenterhus Aarhus og deler sin fascination med os og ikke mindst sine idéer om Gellerups byudvikling. Tag med, og bliv klogere på bydelens udseende i Aarhus Vest - det koster ikke en krone!

3. okt. kl. 17.30: Mad og litteratur i Gellerup

Er du en litteraturnørd, en rigtig læsehest, og elsker du mad? Hyggelige rammer hos Sleep-In Gellerup, der sørger for caféstemning og lækker mad + drikke i samspil med tre forfattere, der alle har noget at sige på smuk vis, OGSÅ om Gellerup!

En aften med masser af indtryk, udtryk og samtale mellem gæster og performers. Hvis det lyder lækkert for dig, så kom med, tag din ven med, og lad os rejse ud til det hyggeligste sted i Gellerup!

4. okt. kl. 15.00: Research projects about Gellerup

Hvordan kan Gellerup bindes bedre sammen med resten af Aarhus? Og hvordan erstatter vi begreber som "integrationsproblemer" og "ungdomskriminalitet" med "kulturelt liv" eller med "inspirerende studiemiljø"? Disse spørgsmål diskuteres til "Academic Talks", og en ny designstrategi bringes på dagsordenen.

4. otk. kl. 20.00: Filmaften med Søren Marcussen

Studiecaféen præsenterer dig hermed for Søren Marcussen - forfatter, dramatiker, filmskaber og administrativ leder af Opgang2 (en selvejende kulturinstitution i Aarhus). Han fortæller om sine to anmelderroste film "Aarhus Beirut Tur-Retur" og "3 minutter i Gellerup". Så læn dig tilbage, kom helt tæt på livet i Gellerup, imens du nyder en gratis pose popkorn! Aftenen varer fra kl. 20 - 23. Film: "Aarhus Beirut Tur-Retur".

Aarhus Beirut Tur-Retur er en dokumentarisk portrætfilm, hvor publikum præsenteres for en række mennesker. De har forskellige baggrunde og befinder sig i forskellige livsfaser, men fælles for dem alle er, at de har mødt Søren Marcussen på turen enten fra Beirut til Aarhus eller fra Aarhus til Beirut. ”Mellem Beirut og Aarhus er der himmel - luft og hav - og der imellem også det stof drømme er gjort af”.

5. okt. kl. 15.00: Walk and talk through Gellerup

En lokal beboer vil vise dig rundt i området og dele ud af nye som gamle historier. Efterfølgende kan du tage med elevatoren op på 6. sal i en af de ikoniske betonbygninger. Her finder du Gellerup Museum, som giver dig et indblik i Gellerups historier og præsenterer dig for nogle fine særudstillinger.

6. okt. kl. 15.00: Den gode by - ny projektplatform for alle

Hør Christian Fumz fra GivRum præsentere DEN GODE BY - deres seneste projekt, som DU kan blive del af! Når DEN GODE BY åbner i 2018 vil alle studerende og andre, der ønsker at skabe en bedre by få et levende sted, med netværk, kontorplads og mockup værksted, mødelokaler og direkte adgang til at anvende faciliteterne i kommunens nye bygning i Gellerup.

 

Torsdag d. 12. oktober kl. 19.30

Foredrag med twerk queen: Røvryst, nude-selfies og orgasmekrav!

- og ja, kald mig bare luder! - feminisme anno 2017. Louise "Twerk Queen" Kjølsen er cand. Psyk, fjerdebølge feminist og træt af, at man som kvinde ikke både kan være #sexy og #smart på samme tid.

Hjemmeside: http://studenterhusaarhus.dk/kalender/event/foredrag-med-tweerk-queen-louise?Action=1&M=NewsV2&PID=105

Facebook: https://www.facebook.com/events/278535012551224/?fref=ts

Forsalg pris: 70 kr. Medlemmer af Studenterhus Aarhus 50 kr.

Pris 20 kr dyrere i døren. Dørene åbner kl. 19.00