CTRL+ALT+DEMENS

09. jan 2017

CTRL+ALT+DEMENS - skaber en mere demensvenlig by Teaterforestillingen i Bruuns Galleri præger fra 2. febr. aarhusianere til at være mere åbne over for at hjælpe mennesker med demens. Ældrerådmanden og kulturrådmanden deltager i premierearrangementet 2. febr. kl. 18.45.

 

Teatergruppen Teater Fluks har i samarbejde med Sundhed og Omsorg lavet en 30 minutters forestilling til aarhusianerne om demensens mysterier:

- Vi vil gøre Aarhus til en by, der skaber endnu bedre rum og tid til mennesker med demens. Derfor kan kunstnere med deres virkemidler skabe endnu mere opmærksomhed hos flere aarhusianere. Jeg håber, at borgerne både får en stor oplevelse og et indtryk af, hvorfor vi skal skabe en mere rummelig by over for mennesker med demens, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

- Kulturen har måske aldrig haft så stor betydning som nu. Kulturen skaber dannelse, sunde fællesskaber og identitet. På den måde er kulturen en af hjørnestenene i vores demokrati. Det er derfor helt oplagt at benytte et kulturhovedstadsår til involverende teater, som tager fat i en vigtig samfundsdagsorden som demens. Det er med til at gøre aarhusianerne endnu mere stolte af deres by og øge sammenhængskraften i vores samfund, siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand, Kultur og Borgerservice.

Cntr-alt-demens

Teater Fluks byder kunder i Bruuns Galleri direkte inden for i forestillingen, og man kan også booke en plads på forhånd. Det er de to scenekunstnere Sara Fink Søndergård og Rasmus Malling Lykke Skov, som vil føre publikum igennem forestillingen, og det foregår i grupper på op til 6 personer.

- Det har været afgørende for os at få frie hænder til at at skabe den kunstneriske oplevelse. Selvom vi ikke kan vide, hvordan demens opleves hos de mennesker der rammes, så er der mange formodninger. Billedsproget omkring demens er stærkt og fordommene endnu stærkere. I vores forestilling går vi et lag dybere end den traditionelle oplysningskampagne og tilbyder en kunstnerisk oplevelse af det dybe slør og tabet af sindet, siger Rasmus, Teater Fluks.

- Allerede med titlen CTRL+ALT+DEMENS fornemmer vi dybden og historierne. Oven på et liv fyldt med muligheder, mister vi kontrollen. Glemslen tager fat og vores opfattelse af virkeligheden forvrænges, siger Sara, Teater Fluks.

Forestillingen er støttet af Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune og FO-Aarhus.

Du kan forhåndsbooke en plads til forestillingen CTRL+ALT+DEMENS på mail på https://www.place2book.com/da/list/EM5580.  Forestillingen vil også fremgå af www.aarhus2017.dk .

Sundhed og Omsorg arbejder tæt sammen med mange aktører i Aarhus om at gøre byen mere demensvenlig. Rema1000 er i gang med at gøre deres butikker demensvenlige, og der er et stærkt samarbejde med både taxa-vognmænd, buschauffører og Politiet om at skabe mere kendskab og forståelse for mennesker med demens.

Yderligere oplysninger

Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg. Tlf. 21 65 99 58

Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand, Kultur og Borgerservice. 40 22 87 99 (via Michael Japp)

Rasmus Malling Lykke Skov, Teater Fluks. Tlf. 61 30 50 87

Teater Fluks er et uafhængigt århusteater, der arbejder med intime og fysiske teaterkollager, samt performance-installationer der gør indtryk. Teatret tager udgangspunkt i grundig research, personlige fortællinger/refleksioner og fysiske sekvenser og skaber vedkommende forestillinger med et højtaktuelt indhold.

 

Forestillingerne støttes af FO-Aarhus' debatpulje