Debatter på Katapult

04. sep 2017

2 debatter på teater Katapult 9. og 13. september.

FOREDRAG ved Teater Katapult

I forbindelse med forestillingen Human Nature, vil der på udvalgte datoer afholdes foredrag, debatter eller artist talks med natur som omdrejningspunkt. Arrangementerne er gratis for personer med billet til forestillingen, samt for årskortholdere og koster 25 kr. for øvrige interesserede. Det er først til mølle, da der et begrænset antal pladser. Hvis du har billet til Human Nature på en anden dag i spilleperioden, har du også mulighed for at deltage gratis i arrangementerne.

 

Lørdag den 9. sept. Kl. 14.30-15.30 |Teater Katapult - Kabinettet, Godsbanen indgang 3H

Entré: Med billet til forestillingen Human Nature eller årskortholdere: gratis | Øvrige: 25 kr.

Er Natur identitet?

Ved Aksel Haaning

Er naturen uden for os eller inde i os? Er vi fanget eller frelst i vores relation til natur? Er naturen skabt eller givet – er den evig, før og efter? Leder den os mod et mål eller leder den os vild. Hvordan føles natur i tanken, i kroppen?

Spørgsmål om natur har optaget mennesket, så længe som vi har skriftlige og visuelle kilder. Foredraget vil præsentere nogle afgørende historiske forudsætninger for vores moderne splittelse og fra filosofi og litteratur pege på strømninger og forestillinger, vi har glemt og som måske kan lede os videre.

Aksel Haaning er lektor ved Roskilde Universitet. Han forsker i filosofi, idéhistorie, religion. Hans bøger og artikler kredser om naturfilosofi og videnskabshistorie, herunder psykologiens historie og ikke mindst psykoanalytikeren C.G. Jung. Udover jævnlige debatbidrag om det moderne menneskes syn på natur og vores kulturelle selvforståelse, arbejder Haaning i disse år på et projekt om naturbegrebet i dansk kunst, litteratur og filosofi.

 

 

Onsdag den 13. sept. Kl. 19.00-19.45 | Vogn 1, Godsbanen indgang 3H |Arr.: Teater Katapult

Entré:  Med billet til forestillingen Human Nature eller årskortholdere: gratis | Øvrige: 25 kr. |

Satans rørhat taler ud

Ved Rasmus Ejrnæs

I 2017 har Århus By fået 33 artsambassadører, som taler arternes sag. Nu har mursejleren og pindsvinet og mælkebøtten fået en stemme i debatten. For første gang i verdenshistorien vil vi med en af artsambassadørerne som medie give ordet direkte til en af arterne, nemlig Satans rørhat, en motherfucker af en rørhat. Smuk, men også giftig. Satans rørhat funderer over forskellen mellem mennesker og den umælende natur, og giver dernæst gode råd for en fælles fremtid mellem mennesker og natur.

Rasmus Ejrnæs er Seniorforsker I biodiversitet ved Aarhus Universitet. Han har en lang række forskningsprojekter og udgivelser i gang og bag sig. Tilbagevendende emner er, hvordan vildskab og spontanitet kan få mere plads i parcelhushaven, i byerne og på landet. Han er forfatter til bogen Natur i Aarhus Universitsforlags serie Tænkepauser og sidste år kom Den uendelige have til haveejerne med opfordring til at sabotere det veltrimmede til glæde for insekter, fugleliv… og ejeren selv.

 

Debatterne er støttet af FO-Aarhus- debatpulje.