Podcast fra Aarhus Teater

09. nov 2018

I november lancerer Aarhus Teater ny podcast: En ny podcast om livet bag scenen på Aarhus Teater ser nu dagens lys. I KULISSEN kommer lytteren gennem 8 afsnit med rundt i teatrets afdelinger. Hvert afsnit har et tema, der går i spænd med en aktuel forestilling. Podcasten sætter teaterfagligheden højt, og derfor kan man i KULISSEN høre medarbejdere på et teater nørde løs på deres specifikke fagområde. Første eksempel på den nye podcast lanceres i dag, hvor emnet er ’lyd på teatret’.

KULISSEN kommer på et tidspunkt, hvor interessen for podcasts boomer, og hvor et stigende antal danskere udnytter muligheden for at blive klogere på et emne, når de tager toget hjem fra arbejde, vasker op eller går en tur.

På Aarhus Teater oplever man i øvrigt en øget interesse for historier fra livet bag scenen i den store efterspørgsel på rundvisninger samt i responsen på teatrets egne behind-the-scenes-videoer på teatrets hjemmeside og sociale medier.

 

Lyd på teatret

Første afsnit handler om lyd på teatret, og de to medvirkende er lyddesigner og tonemester på Aarhus Teater gennem 35 år, Kim Engelbredt og lydkunstner Morten Riis, der sammen med Marie Koldkjær Højlund har skabt lyduniverset til den aktuelle forestilling Dancer in the Dark.

Nogle af de spørgsmål, du får besvaret i første podcast, er: Findes der dårlig lyd? Hvornår er lyd noget vi vælger? Og hvordan opdager man lyd som en levevej?

De enkelte afsnit kommer i dryp fordelt på hele sæsonen. Næste udgave handler om kostumer og kostumedesign med krog i Den Uendelige Historie. Senere afsnit tager udgangspunkt i eksempelvis scenografens, teatermalerens, rekvisitørens eller teaterdirektørens arbejde.

Bag podcasten står journalist Mathias Wissing, der tidligere har arbejdet som producer, tilrettelægger og reporter DR P3. Lyddesignet stammer fra Marie Koldkjær Højlund og Klaus Q Hedegaards musik til Dancer in the Dark. Podcasten er tilgængelig, der hvor du plejer at høre podcasts – eller lyt til den på soundcloud.com/kulissen. Hør podcasten her, eller der hvor du hører podcasts, ved at søge på "Kulissen – en podcast om Aarhus Teater".

Podcasten bliver lavet sammen med Århus Stiftstidende og FO-Aarhus, der støtter med debatpuljemidler.

Yderligere oplysninger hos kommunikationschef Morten Daugbjerg, tlf. 4213 4700 / presse@aarhusteater.dk