Kirsten Ballisager: Kunstudstilling

03. Sep 2021

1.-22. okt. i Kulturhus Bunkeren, Olof Palmes Alle 11, 8200 Aarhus N.

 

Fernisering: Fredag den 1. okt. kl. 14-18.00 med åbning v/Torben Dreier.

Debat-arrangement lørdag den 9. okt. kl. 14.00 med frit fremmøde. Oplæg v/Kirsten Ballisager: Hvad skal vi med billedkunst? Forhåbentlig ender det lige som når Kaas og Ryg synger om kvinder.

Kirsten Ballisager udtaler: I mine billeder prøver jeg at fange dobbeltheden, det modsætningsfyldte, det der ikke altid er ord for. Min inspiration er den verden, der omgiver mig – både den lille og den store.

Når jeg arbejder, er det ikke for at male det jeg ved – men for at binde an til det, jeg ikke kan vide. Virkeligheden trænger til fortolkning, og jeg har ikke alle svarene, men jeg kan stille spørgsmålene. På min udstilling i Kulturhus Bunkeren på Oluf Palmes Allé vil jeg prøve at kombinere billede og ord, da ordene engang på stedet havde første prioritet.

Jeg anser billedkunst for at være et levende kommunikationsmiddel. Selvfølgelig er det et dilemma at bruge sit liv på at male billeder, når verden derude brænder, så tvivlen på mit virke har altid været der.

I ca. 50 år har jeg beskæftiget mig med billedkunst, både som underviser og selvstændig udøvende, først med batik og senere med oliemaleri. De sidste 25 år har jeg deltaget i internationale malersymposier i Ungarn, Kroatien, Finland, Italien og Tyrkiet. Jeg er optaget af det flertydige, det paradoksale, de evige fortællinger – gerne med et filosofisk tvist. Jeg har samlet en del filosofiske sentenser, som jeg gerne vil have til at indgå i udstillingen, f.eks.:

Ord betyder noget

Tegn og symboler betyder noget

Fortolkning betyder noget

Eftertanke betyder noget

 

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje