Hiche Studio udstilling

Hiche Studio udstilling

30. sept. til 13. okt. i Kulturhus Bunkeren, Olof Palmes Alle 11, 8200 Aarhus N.

Hiche Studio præsenterede Minna Stjerne med udstillingen ”i Stilhed og Storm”

Hun ser detaljen og helheden. Det statiske og det foranderlige. Hun fotograferer

almindeligheder så beskueren forundres, og hendes streg er ikke blot en bevægelse udført af hånden. Den udspringer af en særlig forbundethed, en adgang til dybere lag, som får et udtryk når hånden føres over papiret. Udstilleren formår at forene det målrettede med sin intuition. Hun fortalte flere historier på én gang og viste bredde i følelsesregistret; lethed, melankoli, forundring. Beskueren blev inddraget og kunne vende tilbage og se noget andet end første indtryk.

I atelieret Hiche Studio viste Minna i 2020 hurtigt talent, mod og lydhørhed for andres vurderinger. Hun arbejder målrettet og dedikeret og der var ingen tvivl om at denne, hendes første soloudstilling, skulle gå under betegnelsen ”i Stilhed og Storm”. Beskueren var således ikke i tvivl om, at udstilleren har meget mere på hjerte end det umiddelbare.

Fortællingen: Hiche Studio som springbræt

I 2020 trådte Minna første gang ind i Atelieret Hiche Studio. Der er sket meget siden da. Hiche Studio tilbød ro, rummelighed, inspiration og ikke mindst kreative omgivelser. Ved regelmæssigt at opholde sig i dette rum, fik Minna langsomt (eller hurtigt vil nogen måske sige) skabt et tilsvarende rum inden i sig selv. Et rum hvor inspirationen flød mere frit og pludseligt også fik lov til at få et udtryk. Streger fandt sin vej til papiret. Fotografier fik lov at leve videre og inspirere via Instagram. I Hiche Studio blev der udfordret og opfordret, og derved tog kreativiteten og skabertrangen til. Det er således en fortælling om indsigt. Om en bevægelse indeni, i rummet og i mødet med andre mennesker. Nogle taler samme sprog, andre ønsker at blive klogere på tilgangen og måske endda på sig selv. Det er en fortælling om mening og mod. Om tillid til sig selv, til processen og til det gode i mennesket og livet. Rejsen fuldendes på magisk vis, når man deler sine værker med andre.

Minna Stjerne om ”I Stilhed og Storm”:

Jeg er meget sansende og observerende og derfor optaget af det komplekse og abstrakte, men også alt det der ligger lige for. Det simple, som ofte overses, men som kan tilskrives stor værdi for den der virkelig ønsker at se. Jeg er optaget af bevægelser. Det levede liv. Modsætninger, dybde og balance - eller mangel på samme. Deraf navnet ”i Stilhed og Storm”.

Mit arbejde består af fotografier, stregtegninger og poesi – ofte en kombination. Jeg reflekterer over livets facetter via mine fotografier. Jeg ser detaljerne og ofte mere end blot et enkelt motiv. Jeg ser lagene, nuancerne, dobbeltheden og på den måde finder en streg eller en tekst ofte vej i kombination med fotografiet. Jeg inspireres af stort og småt. Naturen, det simple gadebillede og gerne på rejse i andre kulturer. Når jeg ser og indfanger med mit kamera, føler jeg mig i live og nærværende. Jeg opsøger ofte havet. Det er mit helle. Her kan jeg finde den berømte indre ro, og det er en god forudsætning for at lytte indad samt for at lade kreativiteten flyde frit. Jeg sætter pris på alt det jeg møder, og det er som om verden åbner sig, når jeg ser. Det er en gave at opleve, når beskueren tager på rejse i et af mine værker, netop fordi det skaber forundring og nysgerrighed eller vækker følelser, der skal undersøges nærmere.