AFA-Fotoudstilling og debat

AFA-Foto: Udstilling og foredrag

Fra lørdag den 10/10 til søndag den 18/10 var der en udstilling i Stiften Loungen i FO-byen med fotokunst i Aarhus.  Udstillingen, som var arrangeret af AFA-foto, viste både det traditionelle fotografi og værker, som gav stof til eftertanke. Det var en åben udstilling med over 150 værker, som viste hvad medlemmerne generelt arbejdede med i tiden op til udstillingen. Der var noget for enhver smag. Motiverne spændte vidt fra portræt over natur og arkitektur til abstrakte værker. Der var nok at se på, da udstillingen dækker både papirbilleder og en serie med digitale værker.

Sted: FO-byen, Stiften Loungen, Frederiksgade 78C, Aarhus C.

Der var gratis adgang til udstillingen, men publikum blev opfordret til at give et tilskud på MobilePay, alt efter hvor god de syntes udstillingen var.

Åbningstider:

Lørdag og søndag 11.00-17.30

Hverdage 15.00-17.30

Onsdag 11.00-18.00

 

Onsdag 14. okt. kl. 19.00-21.30: Foredrag og debat med Jens Andersen "historierne bag ansigterne". Særskilt arrangement. Jens er en levende fortæller, som har rejst Asien tyndt. I storbyer og landdistrikterne. Han ser og fotograferer mange situationer omkring de lokale indbyggere og med en vis portion frækhed får han de gode portrætter i kassen. Men det er ikke bare portrætter, hvert eneste billede er en menneskeskildring, da Jens ud over billedet også får historien med.

Efter foredraget var der mulighed for debat. Den frækhed Jens har, har nemlig også givet ham modvind. Hvor langt kan man tillade sig at gå for det gode billede?

Begrænset antal billetter af Corona sikkerheds hensyn. Billetpris: kr. 100.

Jens Andersen: ”På mine rejser besøger jeg de små afsidesliggende landsbyer, som kun de færreste kender, og storbyernes slumkvarterer, hvor ingen turister kommer, og som regeringerne helst vil glemme. Her fotograferer jeg de mennesker, jeg møder. For mig er det ikke kun vigtigt at fotografere – det er ligeså vigtigt at tale med de mennesker, jeg fotograferer, og høre deres historie. Det giver mig en indsigt i og forståelse for de urimelige vilkår, tusinder af mennesker lever under i Sydøstasien. Mit håb med mit arbejde er at sætte fokus på disse vilkår og vise og fortælle omverden om dem, så disse mennesker kan få den hjælp, de så desperat har brug for.”