Aarhus 2017 og FO-Aarhus

06. apr 2015

14.-15. april er der Nordic Venue Forum i Ridehuset. Arrangører: Idan, FO-Aarhus og Aarhus 2017.

14.-15. april: Nordic Venue Forum I Ridehuset

Idan inviterer sammen med Aarhus 2017, FO-Aarhus og Nordic Venue Forum til offentligt debatmøde om fremtidens publikum til sport og kultur.

Hvordan får vi skabt mere run på tilskuerpladserne til opera og til superligafodbold? Hvad kan opera og superligafodbold lære af hinanden i forhold til at engagere publikum? Er danske sportsklubber og kulturarenaer dygtige nok til at udnytte kapaciteten godt nok?

Under overskriften ‘Rethink arenas for sport and culture. How do we engage the audience of the future?’ sætter Idrættens Analyseinstitut i samarbejde med Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017, FO-Aarhus og Nordic Venue Forum disse yderst aktuelle temaer til debat på et offentligt møde med gratis adgang i Ridehuset i Aarhus, den 14. april kl. 16.30-18.00.

Aarhus er for tiden en af de danske byer, hvor debatten om et nyt og bedre fodboldstadion raser heftigst. Andre danske fodboldbyer som Hobro, Silkeborg og Lyngby har allerede gang i moderne stadionbyggerier, som skal leve op til høje kapacitetskrav fra DBU trods de lokale klubbers relativt begrænsede tag i publikum.

 

The need to rethink

Sessionen åbnes med oplægget ’The need to rethink sport and culture’ af direktøren for Aarhus 2017, Rebecca Matthews. Derefter fortæller den engelske ekspert i sports- og kulturarenaer, Ian Nuttall, om både gode og dårlige eksempler på europæiske sports- og kulturarenaers forsøg på at engagere publikum. Efterfølgende står Idan for en paneldebat med deltagelse af danske og svenske sports- og kulturudbydere med vidt forskellige erfaringer med at få vendt svigtende tilskuertal til imponerende publikumsfremgang.

I panelet sidder:

• Rasmus Alstrup, marketingansvarlig, AGF Fodbold

• Hans Krabbe, kommunikations- og marketingdirektør, FC Midtjylland

• Max Granström, direktør, Helsingborg Arena och Scen

• Thomas Wickell, Marketing Director, Malmö Opera, Sweden

Der er gratis adgang til arrangementet, og publikum inviteres undervejs til at stille spørgsmål til paneldeltagerne. Forhåndstilmelding er ikke nødvendig.

 

Udstilling om Aarhus 2017

Arrangementet finder sted i Ridehuset i det centrale Aarhus, hvor Aarhus 2017 i dagene 14.-18. april under mottoet ’Rejsen til 2017’ præsenterer en stor del af projekterne i et af de mest ambitiøse kulturprojekter i Danmark nogensinde. Mere end 60 forskellige projektejere fra Region Midtjylland vil i løbet af de fire dage med udstilling, debatter og præsentationer fortælle mere om, hvad Aarhus 2017 får at byde på. Paneldeltagerne i det offentlige arrangement i Ridehuset er samtidig deltagere i den ambitiøse konference Nordic Venue Forum, som arrangeres af Ian Nuttall i samarbejde med Idan i dagene 14.-15. april. Op mod 200 ledere af sports- og kulturarenaer i de nordiske lande forventes at deltage i konferencen.

Yderligere oplysninger: Direktør Henrik H. Brandt, Idrættens Analyseinstitut, telefon 2921 0972, henrik.brandt@idan.dk

 

www.nordicvenueforum.com