Climate Planet

25. okt 2016

En gigantisk jordklode vil indtage Aarhus som en meteor, der er landet fra himlen. Inde i den vil du kunne opleve én af nyere tids største teknologiske oplevelser med fokus på Jordens klima. Denne oplevelse sker i forbindelse med, at Aarhus er udnævnt Europæisk Kulturhovedstad i 2017 og derfor inviterer vi store som små med på en rejse i tiden og i rummet.

I midten af den enorme globeformede konstruktion vil endnu en globe, med en diameter på 4 meter, hænge svævende i rummet. Via live-transmissioner fra satellitter vil denne globe vise Jorden i real time, som den ser ud fra rummet. Og ikke nok med det - CLIMATE PLANET er lagret med globale vejrdata, indsamlet siden 1905, og kan vise Jordens klimaudvikling siden dengang og videre ud i fremtiden, hvis vi fortsætter vores nuværende udvikling. Det bliver en flot og storslået oplevelse, men også en øjenåbner for den virkelighed vi står overfor, hvis ikke vi tager udviklingen alvorligt.

 

Oplev CLIMATE PLANET - en oplevelse for hele familie

CLIMATE PLANET vil være åben for offentligheden fra den 24. juni til den 6. august 2017.

 

I denne periode tilbyder vi en ca. 40 minutters forestilling, hvor I vil opleve en visualisering af klimaudviklingen fra 1905 til langt ud i fremtiden. Der venter jer en unik og enestående oplevelse, som bliver det tætteste de fleste nogensinde kommer på en rumrejse.

 

CLIMATE PLANET er udviklet i samarbejde med NASA

Den ydre Jordklode-konstruktion er 25 meter i diameter og 19,8 meter høj

Vejrgloben i midten er 4 meter i diameter og hænger midt i rummet, så publikum kan bevæge sig rundt om den og se alle sider.

 

CLIMATE PLANET vil være at opleve på den nye og flotte Havneplads mellem DOKK1 og Navitas. CLIMATE PLANET er offentligt åben fra den 24. juni til den 6. august 2017. Du vil kunne købe billet til flere datoer og tidspunkter, så alle har mulighed for at opleve denne unikke oplevelse!

Billetprisen stiger desto tættere vi kommer på afviklingsdatoerne, så køb din billet allerede nu. Husk der er begrænset antal billetter til salg.

Kr. 60,- ekskl. gebyr (i perioden 01. 09. 2016 til 31. 05. 2017)

Kr. 75,- ekskl. gebyr (i perioden 01. 06. 2017 til 06. 08. 2017)

 

Læs mere på www.climateplanet.org

 

Se desuden en lille video her

 

Samarbejdspartnere

CLIMATE PLANET er udviklet i et samarbejde mellem Koncept Aarhus, Aarhus City Forening, Global Citizen og Visual Climate Center samt FO-Aarhus.

 

Bemærk

Har du spørgsmål vedrørende dine billetter eller selve CLIMATE PLANET så skal du ringe på telefonnummer: 6024 3947. Telefonen har kun åben kl. 10-14 i hverdage.

 

2017-logo