Cultours-foredrag

11. sep 2017

Foredrag i samarbejde mellem FO-Aarhus og Cultours

11. okt. kl. 19.30: Oberst Lars “Bøllebank” Møller fortæller om sin nye bog “Specialoperationer”.

Oberst Lars Møller er kendt for sin indsats i Bosnien og har skrevet flere bøger bl. a. Bøllebank om begivenhederne i Bolsnien.

Lars Møller vil 3 aftener i København, Odense og Aarhus forttælle og tale om sin nyligt udkomne bog “Specialoperationerr”.

Bogen belyser specialoperationer op gennemtiderne, fra oldtiden op til AndenVerdenskrig hvor de moderne specialstyrker grundlægges til frømands ogjægerkorpsets opgaver under Den kolde krig til den sande historie om likvideringenaf Bin Laden

Lars Møller vil svare på spørgsmål, og interesserede kan købe signeredeeksemplarer af hans bøger.

Sted: Dokken, Havnen kl. 19.30

Arrangementet sker i samarbejde med FO Aarhus. Tilmelding til Cultours på rejser@cultours.dk. Prisen er kr. 100,-

 

Mandag d. 9. oktober kl. 19.00:  Vietnamkrigen v/Torsten Granov, Cand.mag., forfatter.

Den historiske baggrund. Fra franskmændenes erobring af Indokina og kejserriget Vietnam, kolonitiden frem til Frankrigs forsøg på genetablering af herredømmet. De franske elitetroppers nederlag til vietnamesernes bondehær ved Bien Dien Phu i 1954. Amerikanernes engagement i Vietnam. Det voksede til en amerikansk militærstyrke på over 500.000 mand og enorm militær og økonomisk støtte til det sydvietnamesiske regime. En støtte og et engagement, som splittede USA. Hvad skete der, hvorfor skete det, hvad blev resultatet, og kan man forestille sig en anden udvikling, end den der skete? På baggrund af sin dybtgående viden om det vietnamesiske samfund og samtaler med utallige vietnamesere, mange års studier af krigen og Vietnams historie fortæller Torsten Granov om krigen, som stadig skaber splittelse i USA. 

 

Mandag d.23. oktober kl. 19.00: Krigen i Øst.

Leningrads belejring, Stalingrad, og russernes modoffensiv v/kommandør og forfatter Poul Grooss. Fra tyskernes overfald på Polen til Berlins erobring. Molotov-Ribbentrop-pagten. Overfaldet på Polen. Den finske Vinterkrig. Overfaldet på Sovjetunionen. Leningrads belejring. Kedelslagene, Stalingrad og den russiske modoffensiv. Østfrontens sammenbrud og Berlins erobring. Poul Groos har beskæftiget sig med 2. Verdenskrig og især Østfronten og krigen i Østersøen.

 

Mandag d. 30. oktober kl. 19.00: Invasionen i Normandiet D-dag.  Vestfronten og afslutning i Berlin v/major, cand. mag Niels Vistisen.

Dunkerque og Dieppe, afslutning og begyndelse. Kampene på D-dag og i Normandiet. Kampene på strandene Utah-, Gold-, Juno-, Sword- og ikke mindst Omahastranden på D-dag 6. juni 1944. Hvad skete der? De svære kampe i Normandiet til slutkampen i lommen ved Falaise, “Stalingrad i vest”.

Fremstødet mod Belgien og Holland. Operation Market Garden. . De tyske hæres sammenbrud og erobringen af Berlin Major og historiker, cand. mag. Niels Vistisen har beskæftiget sig med 2. Verdenskrig i mange år. Som foredragsholder og rejseleder er Niels Vistisen en fremragende formidler.

 

Disse 3 foredrag finder sted i FO-Byen, Frederiksgade 78, Aarhus C og kører under FO-Aarhus som fleksibel tilrettelagt undervisning.

Pris pr. foredrag kr. 100,-. Pris for alle 3 foredrag kr. 250,-

Tilmelding på www.cultours.dk under foredrag og arrangementer.