FO-Aarhus vandt 2 priser

22. sep 2017

Ved Aftenskolernes Prisfest den 20. sept. 2017 vandt FO-Aarhus Integrationsprisen for projekt D-factor og skoleleder Torben Dreier vandt prisen som Årets Ildsjæl.

Vinderlogo-Integration  Vinderlogo-Ildsjael

FO-Aarhus' projekt D-factor vandt Aftenskolernes Integrationspris ved Aftenskolernes Prisfest på Johan Borups Højskole i København med følgende begrundelse:

D-factor er en teatergruppe af unge med forskellig etnisk baggrund. Med deres forestillinger vil de skabe dialog, indsigt og forståelse mellem "gamle" og "nye" danskere. Udtryksformen er forumteater, hvor skuespillerne udtrykker hverdagsnære dilemmaer og konflikter, som det så er publikums opgave at løse. 

På baggrund af interviews med syv "hårde" unge fra Gellerup har de skabt en forestilling, der åbner publikums øjne for, at der bag prototypen "hård indvandrer" gemmer sig usikre unge, som er fanget i et net af negative erfaringer og omgivelsernes fordomme.

Læs mere om projekt D-factor

TD-vinder

Ved Aftenskolernes Prisfest 20. sept. på Johan Borups Højskole i København vandt Torben Dreier Aftenskolernes Ildsjælspris med begrundelsen:

Torben er manden, der tog initiativ til Aftenskolernes Pris. I det hele tager er initiativrigdom et nøgleord for hans mange år som folkeoplysningens tro væbner. De positive ord står i kø, når menneskene bag indstillingerne fremhæver, hvorfor Torben skal kåres til årets ildsjæl: socialt engagement, inpsiration til fornyelse, lydhørhed, kreativitet, brobygger mellem stærke og svage, blik for talenter, understøttende, udviklende.

Læs f.eks. artikel i Århus Stiftstidende

 

Alle  vinderne:

Demokratiprisen: AOF Nord
Sundhedsprisen: Marianne Bienner Babalola, AOF Syd
Aftenskolens ildsjæl: Torben Dreier, FO Aarhus
Integrationsprisen: FO Aarhus – D-factor
Årets aftenskole: Verninge Husflid
Årets aftenskolekommune: Odder Kommune