Højskolesang stor succes

22. jun 2017

Onsdag den 21. juni var Aarhus for første gang vært ved Maratonsang. Fra kl. 7:00 var morgenfriske sanglærker derfor stimlet sammen i FO-byen om højskolesangbogen, klaverets klang og friskbrygget kaffe på årets længste dag.

Maratonsang hittede i Aarhus

21. juni 2017

Af Maria Bjerrum Sørensen

Helt frem til kl. 22:30 sang de fremmødte sig igennem højskolesangbogens 16 afsnit, imens de blev ledsaget af en lang række drevne akkompagnatører. Det stod folk frit for, hvor længe man blev og sang med, men for de vedholdende var der mulighed for forplejning i både en frokost- og middagspause.

Ideen Maratonsang er velafprøvet på Vartov i København, men alt tyder på, at Aarhusianerne er mindst lige så glade for højskolesangbogens melodier. Allerede klokken 10:00 var der så stor tilstrømning af mennesker at pladsen begyndte at blive knap, og jagten på flere stole satte ind. Det glædede medarrangør og tidligere forstander og formand for Højskoleforeningen, Louis Mogensen: 

DSC_1802 

"Det kørte super godt, lige som jeg kunne ønske mig. Det var dejligt at se en så blandet skare med unge og ældre imellem hinanden. Vores sangværter og pianister gjorde det også fantastisk, og der blev indledt på interessante men vidt forskellige måder".

Udover at rette sig til alle sangglade og interesserede borgere, så var de lokale højskoler og deres bagland samt de mange kor i Aarhus blevet inviteret. Tidligere højskole elever dukkede også op. Olga Liva Bruun, der i dagens anledning kom helt fra København, og Ernestine Gejlwolff fortalte, at de var med, fordi de gerne vil genleve højskoletiden og få et gensyn med kammeraterne.

IMG_5109

Hele dagen igennem var Egmont Højskole vel repræsenteret. Holdvis deltog de nemlig i maratonsang både formiddag og eftermiddag. To af dem var Troels Hansen og hans assistent Tanya Caspersen. De fortalte, at de havde glædet sig meget til dagen, fordi de rigtig godt kan lide at synge. Også Lærke Alrøe, Marie Vesterlund og Sara Kristin Munk nød dagen. De har gået på Egmont Højskole siden den 8. januar, men den 23. juni slutter den rejse. Det betyder, at også højskolesangene synger på sidste vers:

"Det er en lidt trist uge, fordi det snart er forbi. At være højskoleelev har givet en fantastisk glæde i hverdagen og fået tingene sat i perspektiv" sagde de enstemmigt.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad var blandt dagens sangværter:

"Jeg er meget glad for at måtte få lov til at vælge 3 sange i forårsafsnittet. Det er der 2 grunde til. Den ene grund er, at "Rabih" faktisk betyder "forår" på arabisk. Den anden grund er, at jeg selv har gået på højskole og var meget glad for det fællesskab, der var om sangbogen".

"Højskolen er et af de steder, der har givet mig en chance i livet" afslutter han. 

FO-byen takker alle for den fantastiske opbakning. Vi håber på et gensyn med mange af jer, når Maratonsang Aarhus forhåbentligt vil gentage sig næste år.

Selve dagen blev bundet sammen af

Jesper Moesbøl (tidl. forstander og konsulent i Kulturministeriet) og Louis Mogensen (tidl.

forstander og formand for højskoleforeningen)