Lifeboats på Kvindemuseet

06. feb 2017

Rundbordssamtale om kunst, forskning og involvering - med udgangspunkt i projekt Lifeboats. Tidspunkt: onsdag den 22.feb kl. 15:00 – 18:30. Sted: Kvindemuseet i Danmark, Domkirkepladsen 5, Aarhus. Udstillingen i øverste etage, der er del af projekt Life-boats: MIT SKIB ER LADET MED MINDER, er åben fra kl. 10 – 20.

Kvindemuseet: Lifeboats

www.life-boats.com

Med udgangspunkt i kunstneren Marit Benthe Norheims store Life-boats projekt og hendes samarbejde med professor Ann-Dorte Christensen om bogen ”Skibet er ladet med Minder” - og med Kvindemuseet om udstilling, afholdes en rundbordssamtale, hvor flere markante stemmer inviteres med i samtalen:

Der vil være indlæg af debattør Anita Frank Groth, kunsthistoriker Jorunn Veiteberg, performancekunstner Inga Gerner Nielsen og Anne Ehlers, som er præst og frivillig på Life-boats.

Som noget ganske særligt er filosofiprofessor Richard Shusterman fra Florida Atlantic University i landet for at præsentere sin forskning og nyeste bog ”The adventures of The man in Gold”. - Et samarbejde med den franske kunstner og fotograf Yann Toma, der nyligt udkom på forlaget Hermann i Paris. ”The man in Gold” er Shustermans alter ego og performance projekt, der også inddrager Life-boats og andre af Marit Benthe Norheims skulpturer i sin fortælling. Han vil gøre ophold i Aarhus og deltage i rundbordssamtalen.

 

PROGRAM

15.00-15.10. Merete Ipsen, leder af Kvindemuseet. Velkommen. Kvindemuseets mission – ramme om erindringsprojekter og aktionisme.

15.10-15.40. Marit Benthe Norheim, billedkunstner. Omvisning i udstillingen Mit skib er ladet med Minder – en del af projekt Life-boats.

15.40-15.50. Det direkte samarbejdet mellem forsker Ann-Dorte Christensen og kunstner Marit Benthe Norheim, der mundet ud i galionsfigur skulpturer og i bogen Skibet er ladet med Minder. Aalborg Universitetsforlag. 2016

15.50-16.10. Ann-Dorte Christensen, Professor i sociologi, Aalborg Universitet. Individuelle og Kollektive Erindringer fra galionsfigurernes erfaringer vdr. 4 temaer: Ruter og rødder; ’store’ og ’lille’ fortælling; nære relationer; mangfoldighed.

16.10-16.30 Anita Frank Goth, redaktør og skribent. – Som anbefaling af bogen Skibet er ladet med Minder, skriver hun at bogen, der er et samarbejde mellem kunst og videnskab, er et must for alle der vil forstå det 21. århundrede. Hvorfor?

Pause 16.30-16.40

16.40-16.55. Anne Ehlers, præst og frivillig i projekt Life-boats– om at sejle med projektet og om mangfoldighed

16.55-17.10. Inga Gerner Nielsen. Performancekunstner og sociolog, som har arbejdet med kunst og forskning. Det inddragende/involverende aspekt.

17.10-17.30. Jorunn Veiteberg, kunsthistoriker. Om det kvindelige og det publikumsinddragende i kunsten.

17.30-18.00. Richard Shusterman. Amerikansk filosof (oversat til over 20 sprog) og æresprofessor på Aalborg Universitet, præsenterer ”Adventures of The man in Gold”.

18.00-18.30 Samtale-debat- spørgsmål

 

Shustermans præsentation vil foregå på engelsk. Afhængig af de tilmeldte og deres ønsker, vil vi tage stilling til om hele rundbordssamtalen skal foregå på engelsk eller på dansk med oversættelser.

Alle er velkomne til at lytte med på rundbordssamtalen, hvorunder der serveres en kop kaffe eller et glas vin.

For at deltage i arrangementet betales reduceret entrébillet (50 kr.), frivillige i projektet dog kun for vin/kaffe (20 kr.).

Der er mulighed for at købe frokost i museets økologiske café før og en let middag efter rundbordssamtalerne.

Af hensyn til arrangementet beder vi om forhåndstilmeldinger til kontakt@kvindemuseet.dk   

Life-boats er en del af Europæiske Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Rudnbordssamtalen har modtaget støtte fra FO-Aarhus.

2017-logo