Fusion med Move'n Act

17. dec 2018

Folkeoplysningsudvalget i Aarhus Kommune har godkendt en ansøgning om fusion mellem folkeoplysningsforbundet FO-Aarhus og teaterskolen Move'n Act, der dermed bliver en selvstændig afdeling/teaterskole under FO-Aarhus. Det sker med tilbagevirkende kraft fra 1. jan. 2018 og er dermed øjeblikkeligt en realitet nu, hvor skolen 17. + 18. dec. byder indenfor til STILLEBEN – en elevforestilling med manuskript af Kristian T. Erhardsen, der afslutter årets sidste semester.

Den aarhusianske teaterskole Move'n Act, en over 20 år gammel institution i det danske scenekunstmiljø, har i flere år haft et meget nært samarbejde med FO-Arhus. Nu kommer de to samarbejdspartnere endnu tættere på hinanden: Folkeoplysningsudvalget i Aarhus Kommune med kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad i spidsen har netop på seneste møde, 13. december, godkendt den ønskede fusion. FO-Aarhus' leder Torben Dreier, siger:

- Vi er i FO-Aarhus meget glade for, at Move’n Act har valgt os vedr. fusionen. Vi glæder os til at samarbejde omkring især debatarrangementer, hvor vi via fusionen med Move’n Act håber at nå ud til nye målgrupper og finde nye, aktuelle – gerne skæve og anderledes – debatemner indenfor teatermiljøet. Via fusionen med Move’n Act håber vi at få en større kontaktflade inden for det kreative miljø og dermed også få information om vores egne kreative aftenskolefag ud til en langt større, relevant og i forvejen engageret målgruppe. Vi tror på, at Move’n Act kan være en stor inspiration for os og vi glæder os til den synergieffekt, som det tættere samarbejde nu åbner mulighed for.

Nye muligheder i større netværk
Move'n Act har i en årrække haft et nært samarbejde med FO-Aarhus på områder som eksempelvis administration, debatskabende arrangementer, lokaler og booking. Selv om de to aktører nu træder endnu nærmere på hinanden, mister teaterskolen ikke sin identitet i fusionen, da den får status af selvstændig afdeling. Teaterskolens administrative leder og medstifter Mikkel Ferdinand siger:

- Move'n Act er en levende og mangfoldig spiller i feltet mellem kultur og folkeoplysning. Jeg og kunstnerisk leder, Hannelore Ferdinand ser fusionen med FO-Aarhus som en mulighed for at løfte vores rolle op til et højere niveau i kraft af en større platform, økonomisk og administrativt samt et større netværk af berøringsflader. Vi har siden 1996 givet hundredevis af unge uddannelse i scenekunst på højt fagligt niveau. I forbindelse med fusionen er prisen på de lange forløb på Teaterskolen blevet sat ned med mærkbare 40%. Dette harmonerer med en ofte smal økonomi hos ungdommen, som primært er vores målgruppe. Vores udbud af kurser og workshops på områderne scenekunst, dans, stemmetræning og selvudvikling for foråret 2019 er netop kommet på gaden. Via FO-Aarhus’ netværk regner vi med at få en større synlighed og dermed muligheden for at komme ud til en langt større kreds af mennesker, der brænder for netop det, vi er gode til.

Semester-forestilling åben for alle
De nye tider for Move'n Act, som fusionen indvarsler, falder på plads netop som teaterskolens seneste semester gør klar til den afsluttende forestilling, hvor alle interesserede er velkommen. STILLEBEN  af den unge dramatiker Kristan T. Erhardsen iscenesættes af skoleleder Mikkel Ferdinand og Hannelore Eder Ferdinand står for koreografi og instruktion af bevægelsestableauer med Move’n Acts elever.

Hvad der begynder som et socialrealistisk kammerspil, udvikler sig til et klaustrofobisk, grotesk og drømmeagtigt drama – et melodramatisk gys i den søde juletid! Den hjemvendte kunstnerspire Johan opdager, at en ung pige har indtaget hans værelse hos Ellen, der har taget dem begge under sine vinger. Hun vil ikke flytte ud, og Ellen prøver at smede dem sammen. Det udvikler sig til et spil om had, aversioner og lidenskaber … og der er ingen vej ud.

Forestillingen spiller på Teaterskolen Move’n Act, Grønnegade 93E, 8000 Aarhus C, man. 17. og tir. 18. dec. kl.  19.30, og billetter til kr. 50,- (stud/u. 25: kr. 30,-) kan bookes på teaterskolen@movenact.dk.  

 

KONTAKT:
Move'n Act - Mikkel Eder Ferdinand på 2346 4692/ mikkel@movenact.dk  for uddybning, interview- og reportageaftaler
FO-Aarhus - Torben Dreier 87 46 45 31/td@fo-aarhus.dk for uddybning om fusionen
Mere info: www.movenact.dk
De bedste hilsner
Teaterskolen Move'n Act