Sårbare Samtaler

20. jan 2022

Sårbare Samtaler - en foredragsfestival, som FO-Aarhus afholder på Dokk1 fredag og lørdag d. 11.-12. februar.

 

Sårbare Samtaler består af en række oplæg og fortællekoncerter i lille Sal om psykisk, fysisk og social sårbarhed, og om at bryde de tabuer, der kan være forbundne med disse sårbarheder.

Det er åbent for alle, uden tilmelding og gratis at deltage.

Der kommer bl.a. oplæg om hjemløshed, om angst, om hvordan man kan bruge digte og musik til at arbejde sig ud af mørket og om sårbarhed som et eksistensvilkår. Vi får bl.a. besøg af Det Grønlandske Hus og Mino Ung Aarhus, der vil tale om tabuer og psykisk sårbarhed i minoritetsgrupper. Mød også folkene bag Forglem-mig-ej-bænkene i Aarhus, og Trinitas, der fortæller om arbejdet med psykiatriske servicehunde...og måske tager nogle søde hunde med

Fredagens program er fra 14.00-18.00, og lørdagens fra 11.00-15.00. Lørdag er der desuden en lille messe, hvor man kan møde udvalgte organisationer inden for feltet.

Fredag d. 11. februar kl. 14.00-18.00

Kl. 14.00: Officiel åbning og velkomst v/rådmand Anders Winnerskjold, Sociale Forhold og Beskæftigelse, Steffen Rasmussen, CFSN & Fundamentet, Anne Thorø Nielsen, FO Aarhus

Kl. 14.20: Når veteraner vender hjem

Julie Hasselager & Steffen Häggqvist Jensen – Veteranstrategi Aarhus, der begge tidligere selv har været udstationeret og nu er en del af Aarhus Kommunes veteranstrategi. De vil fortælle om både personlige oplevelser samt introducere ommunens strategi, der sætter fokus på at anerkende veteraners indsats og at styrke fokus på veteraner og deres pårørende.

Kl. 15.00: Hjemløshed - at skrive sig ud v/Lars Eli Christensen og Teddy - Værestedet Jægergårdsgade. Oplev Lars og Teddy tale om social sårbarhed: Om at være udsat, hjemløs og om det at vende tilbage til et "normalt liv". For hvad vil det i virkeligheden sige? Hør de personlige fortællinger og tekster fra Værestedets Skriveværksted.

Kl.: 16.00: Fortællekoncert: Sylfide v/Helene Tungelund/Sylfide

En personlig fortællekoncert om, hvordan psykisk sårbarhed har givet Helene Tungelund (Sylfide) ny kunstnerisk inspiration, og om balancen mellem det personlige og det universelle i folkemusikken.

Kl. 17.00: Minoritetsdanskere og sårbarhed

Samtalesalon med Mino Ung Aarhus og Det Grønlandske Hus Aarhus. Hvilke sårbarheder konfronteres man med som minoritetsetnisk dansker? I en samtalesalon vil gæster med forskellige minoritetsbaggrunde mødes i en samtale om fordomme, forskelle og ligheder.

Kl. 17.45: Orientering om lørdagens program. Tak for i dag.

 

Lørdag den 12. februar kl. 11.00-15.00

Kl. 11.00: Firbenet støtte: Psyk. servicehunde v/Trine Bargmann - Trinitas - Psykiatriske servicehunde. Psykiatriske Servicehunde kan nogle helt uvurderlige ting for mennesker med psykiske udfordringer. Trine vil fortælle om sit arbejde med service- og terapihunde.

Kl. 12.00: Sårbarhed - et eksistensvilkår? v/Eva Guttorm og Loa Mortensen – Aarhus Universitet. Alle mennesker vil møde sårbarhed i løbet af livet - og det er ok! Eva (cand.pæd.fil.) vil fortælle om, hvordan sårbarhed kan ses som et grundvilkår for mennesker. Desuden vil Loa (cand.theol) fortælle om Hjertesorggruppen for studerende, hun som studenterpræst bestyrer.

Kl. 13.00: Forglem-mig-ej-bænke & tabubrud

Designteamet bag den prisvindende Demens-bænk. Demens er noget man taler om! Mød de fire oplevelsesøkonomer, der står bag de iøjnefaldende lilla Forglem-mig-ej-bænke. Hvordan bryder man tabu og skaber sårbare samtaler i det offentlige rum?

Kl. 14.00: Fortællekoncert v/Tim Alvin Boström

En rockstjerne med ADHD og Angst? Tim Alvin Boström er forsanger i bandet The Boy That Got Away og arbejder som mentor for udsatte og sårbare unge. Oplev Tim spille sine sange og fortælle sin personlige historie om angst, om det at turde bryde tabuer om psykisk sårbarhed og om musikkens og sangskrivningens betydning.

Kl. 14.45: Afslutning

Her er link til Facebook-eventet: https://fb.me/e/22ZI13VuM og evt. tilmelding: https://www.fo.dk/kurser/?course=22-1912#!/

Sårbare Samtaler støttes af FO-Aarhus' debatpulje.