Er vi blevet klogere på vores bys historie?

30. Aug 2013

Det kan få mere at vide om, når arkæolog Karin Poulsen den 26. september fortæller om Moesgaard Museums udgravninger i området mellem Christiansgade og Frederiksalle, også kendt som FO-Byen.

Baggrunden er, at gravemaskinerne i efteråret 2011 måtte vige for et hold af arkæologer fra Moesgaard, der gik gang med at udgrave en middelalderkirkegård, der har ligget der, hvor FO-Aarhus og pubben Sherlock Holmes i dag ligger. Kirkegården som blev gravet ud stammer måske fra 12-1300 tallet. Det var en tid, hvor pesten hærgede Europa, og kan forklare, at man har fundet ligene af både unge og gamle på kirkegården. I bogen »Det skjulte Århus« kan man læse, at man i mange år har vidst, at der har ligget et gammelt kloster og en gammel kirke på stedet. Men det har været vanskeligt at komme til at grave ud på stedet, fordi der er bygget på området. I 2011-2013 blev det muligt, da grunden blev ryddet for at gøre plads til nyt bygggeri.

Arkæolog Karin Poulsen vil fortælle om, på hvilke områder udgravningerne har gjort os klogere på byens middelalderhistorie. 

Tilmeld dig foredraget her