Ping-pong med din politiker

10. okt 2022

Den demokratiske samtale skal styrkes. Og især unge mennesker skal dannes og uddannes til at forstå̊ og tage aktiv del i debatten. Men unge mennesker fravælger i stigende grad klassiske vælgermøder og politiske debatter. Derfor er der brug for nytænkning, hvis vi skal mindske kløften mellem politikerne og de unge.

Spil ping-pong med din politiker 

Formål med projektet:

Ungdommen fravælger i stigende grad at deltage i den offentlige samtale og debat. Ofte ikke fordi, de ikke ønsker det, men fordi de allerede har gjort sig en lang række dårlige erfaringer med det. Det er på ingen måde til gavn for demokratiet, og det arbejder FO Aarhus aktivt for at modvirke. Det er ambitionen, at Projekt ”Spil ping-pong med din politiker” på en ny og deltagende måde får flere unge til at deltage i den demokratiske samtale. Projektet skal danne ramme om en række arrangementer, der skal finde sted i og omkring Aarhus.

Aktiviteter:

Vores mål er, at ungdommen i Aarhus skal have mulighed for at mødes med politikerne om noget fælles tredje. Det er vores erfaring, at bordtennis er en aktivitet, som de fleste kan være med til – og hurtigt kan nedbryde de barrierer, der gør, at fx unge mennesker ikke kaster sig ud i en politisk diskussion. Vi vil derfor gennem hele valgperioden tilbyde ”Spil ping-pong med din politiker” ved at indkøbe og få opstillet en række bordtennisborde på udvalgte destinationer i og omkring Aarhus. Det kan både være på offentlige steder, hvor mange (unge) mennesker er samlet – men det kan også være på fx udvalgte uddannelsesinstitutioner, hvor unge har deres gang; ex.: Bruuns Galleri, Aarhus Hovedbanegård, Dokk1, Aarhus Katedralskole, Idrætshøjskolen Aarhus, Aarhus Universitet (Det kgl. Bibliotek), DMJX, Via University College, Aarhus Tech, Bazar Vest osv.

Hvem udfører projektet?

Projektet udføres i FO-Aarhus-regi bestående af projektmedarbejder Helene Gottfred Rosenfeldt og kommunikationsmedarbejder Kaspar Ottosen. Desuden har FO-Aarhus indgået et samarbejde med journalist Jesper Himmelstrup fra Constructive Institute, Aarhus Universitet, der lige nu arbejder på at få flere unge til at engagere sig i den offentlige debat - og som derfor vil dedikere en del af sit fellowship til at udvikle og gennemføre projektet.

 

Torsdag d. 13/10 kl. 12.30-1400: Idrætshøjskolen Aarhus

Deltagere: Sofie Lippert, SF. Isabella Arendt, Konservative. Tobias Grotkjær Elmstrøm, Moderaterne. Jens Joel, Socialdemokraterne. Muligvis en eller to mere.

 

Fredag d. 14/10 kl. 15-17.00: Studenterhus Aarhus

Deltagere: Camilla Fabricius, Socialdemokraterne. Heidi Bank, Venstre. Anne Hegelund, Enhedslisten. Linda Englyst, DanmarksDemokraterne. Jens Meilvang, Liberal Alliance.

 

Tirsdag d. 25/10 kl. 11.30-13.30: Aarhus Katedralskole

Deltagere: Anders Vistisen, DF. Anna Brændemose, SF. Henrik Hjortshøj, Kristendemokraterne.

Og muligvis to mere.

 

Onsdag d. 26/10 kl. 10-12: FGU Vest

Deltagere: Inger-Marie Tryde, Nye Borgerlige. Andreas Steenberg. Og højst sandsynligt to mere.

 

Fredag d. 28/10 kl. 15-16.30: DMJX

Deltagere: Heidi Bank, Venstre, Katrine Robsøe, Rad., Jens Meilvang, LA, Tobias Elmstrøm, Mod., Rasmus Nordquist, SF, Heidi Printzen, Kons., Sofie Lippert, SF, Anna Thusgaard, Soc. dem., Nikoline Erbs Hillers-Bendsen, Alt., Anders Vistisen, DF.

Arrangementerne støttes af FO-Aarhus' debatpulje.