Person - aktør - rolle

29. sep 2023

Kom til debatarrangement med Michael Eigtved torsdag den 26. oktober kl. 12:45-15.00: Person – aktør – rolle: Hvordan ser jeg mig og hvordan ser du mig på scenen?

At være skuespiller og performer er en sammensat størrelse. Man er et menneske, der træner skuespilteknik for at fremstille et ”andet” menneske. Hvordan kan vi se på dén proces – når vi både vil forstå hvad der sker i skuespilleren og hvad det gør ved publikum.

En del af det, vi oplever som publikum, er knyttet til den konkrete skuespiller og al den betydning, han/hun bringer med på scenen i form af referencer til tidligere roller. Altså kan Ghita Nørby overhovedet gå på scenen uden at vi ser lidt Matador? Samtidig er der en række koder, som knytter sig til den kultur, vi er del af, som fx betyder, at vi forbinder dybe stemmer med autoritet, uanset hvem der taler.

Hvad betyder kontekst for spillerens muligheder og hvordan kan man arbejde med det? Det kan teori og erfaring i samspil give svar på.

Michael Eigtved er cand. mag. og ph.d. samt lektor i Teater- og performancestudier på Københavns Universitet. Han har skrevet en lang række bøger og artikler, arbejdet med scenekunst og populærkultur, musicals, standup og cirkus, samt med hverdagens iscenesættelser i mange år.

Alle er velkomne // Arrangementet er gratis, men tilmeld dig gerne.

https://www.facebook.com/events/544978174441791/?ref=newsfeed

https://www.movenact.dk/om-os/aktuelt/debatarrangement-vmichael-eigtved

Teaterskolen Move'n Act
Grønnegade 93E
8000 Aarhus C
+45 6075 9636
www.movenact.dk

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.