Hjemløsedag - pressemeddelelse fra Kirkens Korshær

10. Oct 2013

Hjemløsedagen d. 17. oktober bliver i Aarhus fejret med fuld musik i Idébutikken og på Café Frida. Vi vil gerne informere om hjemløsheden i Aarhus, hvor mere end 500 medborgere i år er registrerede som hjemløse - heriblandt et stigende antal unge. FO har i anledningen af Hjemløsedagen formidlet et samarbejde mellem forskellige aktører blandt de socialt udsatte i Aarhus.

Udstilling i Idébutikken

Idébutikken, FO s butik i Frederiksgade 78 A holder åbent hus fra kl. 11.00-17.00. Her kan du møde sælgere af Hus Forbi og høre om Poverty Walk. Du kan låne et engangskamera, gå ud på gaden og tage nogle billeder fra Aarhus i skyggen, diskret og nænsomt. Der vil være udstilling af billeder, plakater og film om socialt udsatte. Varmestuestrikkerne strikker og fortæller om deres arbejde for byens hjemløse. Kirkens Korshær og Værestedet i Jægergårdsgade fortæller om deres fællesskaber for byens udsatte mennesker.

Vi håber, at alt dette vil påvirke borgernes stillingtagen til kommunalvalget, hvor vi forsøger at mobilisere alle kræfter til at stemme med hjerte for de hjemløse medborgere.

Fest på Café Frida

Hjemløsedagen fejres også med en fest på Café Frida i Fredensgade 34 B i FOF s lokaler. Café-leder Ralford sørger for tre forskellige slags sandwichs og serverer kaffe med gammeldags æblekage om eftermiddagen. Festen krydres med taler og musikindslag. Kl. 12 åbner borgmester Jakob Bundsgaard festen med en tale og senere taler Gert Bjerregaard fra Venstre. Politikerne skal forholde sig til de socialt udsattes situation i Aarhus og bagefter vælge en fællessang.  Værestedsleder Ove Abildgaard og leder af Kirkens Korshær Morten Aagaard deler deres perspektiver på hjemløshedsproblemerne i Aarhus.

Festen vil forløbe i en stemning af brobygning mellem grupper, som ikke mødes til daglig – almindelige cafégæster, socialt udsatte, politikere og socialfaglige medarbejdere. Der skal råbes hurra for hjemløsedagen, for den gode mad og det gode fællesskab. Alle er velkomne - og har man 2.000 kr. ekstra om måneden, er det bedre at bruge nogle af pengene her end på et par eksklusive sko.

Der er kun 150 meter at gå fra Idébutikken i FO i Frederiksgade til Café Frida i Fredensgade, og vi håber mange vil besøge begge steder og markere, at vi vil et kommunalvalg, hvor de hjemløses stemmer tæller med. Aarhus skal fortsat være en solidarisk by, og gerne udvikle sig i en positiv retning med plads til alle.

På vegne af Værestedet Jægergårdsgade, Kirkens Korshær og Café Frida

Kirkens Korshær i Aarhus - www.kkaarhus.dk

Kontaktoplysninger:

Korshærsleder Morten Aagaard ma@aarhus.kirkenskorshaer.dk

Tlf 86125666, Nørre Allé 25, 8000 Aarhus C