Musik & autencitet

18. Apr 2013

Musik & autencitet - performanceforedrag torsdag 2.maj kl. 19.30 i Officerssalen, Indgang D, Aarhus Musikskole. GRATIS

- et samarbejde mellem Musikaftenskolen SÅMA, FO-Aarhus & Salon-Service

En udforskning af musik som identitetsskabende i en kulturel kontekst i forholdet mellem individet, maskinen og 'det ægte'. Morten Riis, komponist og lydkunstner og Frank Beck Lassen, idéhistoriker, sætter den samtidige musikkulturs autenticitet til diskussion i en dialog mellem filosofiske overvejelser, lydinstallationen og publikum

Torsdag 2.maj kl. 19.30 i Officerssalen, Indgang D, Aarhus Musikskole, Vester Allé 3, Aarhus C.

Det er tre unge specialestuderende fra  Designskolen Kolding, der har arrangeret performance foredraget. De har udviklet Salon-Service projekt, hvoraf dette arrangement er nr. 5 i rækken. 

Ideen bag 'Salon-Service' projektet er at skabe nye folkelige mødeplatforme ved at invitere til foredrag i arrangørernes egne lejligheder eller i kulturchefens hus eller andre steder. Desuden er de med til at arrangere Pecha Kucha i Kolding, også en foredragsforum, som trækker rigtig mange unge mennesker. Der findes også en Pecha Kucha afdeling i Aarhus.

www.salon-service.info

Morten Riis (f. 1980), komponist, lydkunster, ph.d. Fælles for alle Morten Riis akademiske og kunstneriske bestræbelser er en fascination af at arbejde på grænserne for, hvad der er teknologisk muligt. Således udfordres computere, mekaniske instrumenter og synthesizere til deres yderste for at opnå en æstetik, og indsigt i, manglerne og problemerne ved moderne teknologi.

Udover Morten Riis' akademiske arbejde har han som en meget aktiv lydkunstner modtaget adskillige legater og bestillinger, udgivet flere albums, spillet utallige koncerter og udstillet lydinstallationer i bland andet Danmark, England, Frankrig, Tyskland, Sverige, Polen og Kina.

Frank Beck Lassen (f. 1975) er ph.d. i Idéhistorie og lærer på Testrup Højskole. Frank har redigeret bøger og tidsskrifter om Hans Blumenberg, Reinhart Koselleck og Quentin Skinner samt skrevet artikler og anmeldelser til Archiv für Begriffsgeschichte, Contributions, Philosophy & Social Criticism, Distinktion, Slagmark, ARR, Filosofiske studier. Er tidligereredaktør af Slagmark - tidsskrift for Idéhistorie.

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje