Video: Grøn Byggestrøm i FO-byen

06. Feb 2014

Af Hans Henrik Pedersen

FO-Aarhus og JCN Bolig fik onsdag 5. februar tildelt certifikatet "Grøn Byggestrøm" af den administrerende direktør for cleantech-virksomheden Megavol A/S, Dennis Præstekjær.

Såvel skoleleder Torben Dreier, FO-Aarhus, som regionschef Lars Adamsen, JCN Bolig, fik et certifikat ved et arrangement, hvor Aarhus Kommunes nye Rådmand for teknik og miljø, Kristian Würtz (S), sluttede det store solcelleanlæg i Frederiksgade 7B til elnettet.

Gavner miljøet og økonomien

Solcellerne sluttes til, længe før den nye undervisningsbygning står klar til indflytning, til glæde for økonomien og til gavn for miljøet.

Megavol står bag et nyt initiativ, der kaldes "Grøn Byggestrøm". Et tilbud til bygherrer og byggeselskaber om at lade solceller levere strøm allerede i byggefasen, når tagfladen er lukket af.

Byggeriet er tre måneder forud for planen

Fonden bag FO-Aarhus er den første bygherre, og JCN-Bolig det første byggeselskab i Aarhus, der får Megavols mærkat "Grøn Byggestrøm" som beviset på en bevidst valgt grøn profil.

FO-byens seneste solcelle-etape udgør, sammen med de øvrige solceller i FO-Byen, Aarhus Midtbys største solcelleanlæg.

Om alt går vel, er FO-byens store nye undervisningsbygning klar til indflytning i juni, cirka tre måneder tidligere end ventet.

Information om FO-byens grønne profil: http://www.fo-byen.dk/groen-profil-i-fo-byen/

Ved opsætning af et stort solcelleanlæg sparer FO-Aarhus vores klima for rigtig meget CO2-udslip. Se på FO-Aarhus' egen klimaportal, hvor meget det svarer til i f.eks. biler, træer eller flyveture til New York:

http://195.254.169.228/FO-byen.aspx

Mere om udviklingen i FO-byen: http://www.fo-byen.dk/