Play the Game

21. okt 2015

Idrætsdebattens verdensmestre samles til Play the Game i Aarhus. Der bliver gratis adgang for offentligheden, når den internationale idrætskonference Play the Game 2015 går i luften med en slagkraftig åbningsdebat på Rådhuset, den 25. oktober kl. 14.00-18.00.

Play the Game

Idrætsdebattens verdensmestre samles til Play the Game i Aarhus.

Der bliver gratis adgang for offentligheden, når den internationale idrætskonference Play the Game 2015 går i luften med en slagkraftig åbningsdebat på Rådhuset, den 25. oktober kl. 14.00-18.00.

Idrættens magthavere får kamp til stregen, når omkring 400 journalister, forskere, idrætsledere og andre eksperter i dagene 25.-28. oktober mødes i Aarhus til debat om de værste udfordringer til den internationale idræt: korruption, matchfixing, doping, menneskehandel, mangel på idrætstilbud til befolkningerne blandt meget andet.

I snart 20 år har det danske initiativ, Play the Game, været med til at bryde idrættens tabuer. Efterhånden har verdensidrættens udfordringer med korruption, doping, match-fixing og frafald fra foreningsidrætten udviklet sig så faretruende, at Play the Game på sin niende konference stiller spørgsmålet: ”Global Sport: Reform or revolution?”

Alle med interesse for idræt og idrætspolitik på internationalt topniveau er velkomne til at deltage, når Play the Game 2015 åbner med fire timers offentlig debat søndag den 25. oktober fra kl. 14.00 – 18.00.

Kulturminister Bertel Haarder foretager den officielle åbning i samspil med borgmester Jacob Bundsgaard og formanden for Europarådets parlamentariske forsamling, Anne Brasseur fra Luxembourg.

Herefter vil en perlerække af talere lægge op til debat:

• Bonita Mersiades, den australske kvinde som trådte frem med stærke anklager mod FIFA i kampen om VM-værtskaberne i 2018 og 2022. Hun fortæller om den pris, hun personligt har betalt for at slå alarm som såkaldt whistleblower

• Richard W. Pound fra Canada, som både er det længst siddende medlem af Den Internationale Olympiske Komité, tidligere formand for verdensagenturet mod doping WADA, og en af de få der tør rette åben kritik mod den olympiske bevægelses egne rækker

• Nicholas Cheviron, amerikansk FBI-agent og specialist i idrættens forhold til den kriminelle underverden. Han vil fortælle om FBI’s efterforskning af FIFA og lignende aktuelle sager

• Peter Nicholson, australsk militærmand og efterforsker, der blandt andet har kigget dybt i cykelsportens dopingkultur og dens forbindelse til sportens topledere

Endelig vil Play the Game’s egen ekspert i idrætsledelse, Arnout Geeraert fra Belgien, præsentere den første fuldstændige rapport om ledelses-kulturen i de 35 internationale olympiske idrætsforbund, med titlen ”Sports Governance Observer”.

Arrangementet på Rådhuset foregår på engelsk og støttes af debatpuljen under ”Aarhus 2017”. Play the Game får desuden støtte fra Kulturministeriet, Aarhus Events og en lang række organisationer og institutioner fra især dansk idræt. I løbet af de fire dage vil deltagerne på forskellige udflugter desuden besøge Musikhuset Aarhus, Den Gamle By og en række af de spændende rammer for idræt, bevægelse og kultur i den nye bydel, Aarhus Ø..

Play the Game er en del af Idrættens Analyseinstitut, en uafhængig institution under Kulturministeriet. Idan skaber overblik over aktuel, samfundsorienteret idrætsforskning og stimulerer debat om idrætspolitiske spørgsmål.

Arrangementet er støttet af FO-Aarhus' debatpulje.