Stiften Loungen - et debatskabende partnerskab

11. jun 2015

Af Hans Henrik Pedersen

Stiften Loungen er et af de seneste eksempler på, hvordan FO-Aarhus og Århus Stiftstidende indgår partnerskaber for at sætte vigtige emner og gode fortællinger på dagsordenen.

Stiften Loungen bruges til debatskabende arrangementer - som her i videofilmen det journalistiske format "Livemagasinet". Et journalistsik sceneshow, hvor nye måder at møde kilder og publikum prøves af.

Under denne reportage handlede Livemagasinet om kropsdyrkelse - bl.a. i form af et møde med Søren Holm fra Danmarks Radios tv-serie "Rigtige Mænd", hvor han på egen krop oplevede, hvordan man får det bedre ved at spise sundt og motionere.

Løssluppen underholdning
Idéhistorikeren Cecilie Rimdal mødte Anders Deenfeldt fra træningsstudiet TRX Aarhus for at diskutere skønhed, og burlesquedanseren Pernille Lund Olesen gav et par smagsprøver på burlesquedans.

Burlesquedansen kan spores tilbage til 1860'erne, hvor dans blev kombineret med satire, løssluppen underholdning og anden optræden.

Randi Løvendahl spillede undervejs dejlig akustisk musik på sin guitar.

Fælles fordele ved partnerskabet
I
filmen fortæller redaktionschef Peter Nørskov, Århus Stiftstidende, om avisens ønske om at komme tættere på læserne med sceneshows og debatter, hvor avisens abonnenter får et dybere indblik i den journalistiske proces.

Skoleleder Torben Dreier, FO-Aarhus, ser mange fælles fordele i at arbejde sammen med byens dagblad om at skabe debat, og FO-Aarhus vil fortsat arbejde videre med partnerskabstanken også i andre sammenhænge.

Tilmelding til arrangementer i Stiften Loungen:
Klub Østjylland: http://kluboj.lokalklub.dk/