Torben Dreier gør status efter 60-årsdagen

11. dec 2015

Af Hans Henrik Pedersen

Skoleleder Torben Dreier, som netop har fejret 60 års fødselsdag, gør her i videoen status over udviklingen i FO-Aarhus gennem 32 år.

Han fortæller om en udvikling fra konkurstruet aftenskole til et moderne kulturcenter, hvor erfaringsudvikling og samfundsdebat står stærkt.

Torben Dreier fortæller også i videoen åbent om sine startvanskeligheder i folkeskolen, om sine fremtidsdrømme - og om en ny bogudgivelse på vej.

Borgmester i FO-byen
Torben Dreier er i offentligheden kendt for næsten altid at gå i rød trøje, og kærligt drillende - men også respektfuldt - kaldes han borgmester - i FO-byen, der afgrænses af Frederiksgade, Vester Allé og Christiansgade.

Torben Dreier har, sammen med skiftende bestyrelser, medarbejdere og kreative ildsjæle, banket det engang konkurstruede Frit Oplysningsforbund op til et moderne kulturcentrum, så det var naturligt at interviewe skolelederen om de svære år i 1970'ernes FO-Aarhus - frem til i dag.

Og løfte en flig af historien om Torben Dreier selv, der i tressernes folkeskole i Tarm på vestkysten havde det svært med at læse og skrive.

Hele historien
Ovenfor kan du klikke på den korte version af videoen.

Nedenfor kan du se den råklippede version af interviewet, der undervejs blev afbrudt af en slagboremaskine.

Der er hele tiden aktivitet i FO-byen...

Links:

Billeder fra Torben Dreiers fødselsdag

Video fra Torben Dreiers fødselsdag