Aarhus Mucial Teater

19. Apr 2021

Aarhus Musical Teater skal skabe rammerne for en aarhusiansk musicalplatform med fokus på talentudvikling, netværk og fællesskab

Pressemeddelelse d. 18. april 2021

 

Aarhus har fået en ny platform for musical 

Den nyopstartede forening Aarhus Musical Teater skal facilitere undervisning af høj kvalitet inden for musicalgenrens tre hoveddicipliner drama, dans og sang. Samtidig ønsker foreningen at danne grobund for et miljø, som alle, der brænder for musicals, kan tage del i. 

“Jeg er utroligt stolt af, at bestyrelsen i Aarhus Musical Teater har peget på mig som bestyrelsesleder. Det er et ualmindeligt engageret og kompetent hold, der er blevet sat, både i bestyrelsen og den daglige ledelse, som giver de bedste forudsætninger for at løfte musical-området i Aarhus og skabe stærke undervisningsforløb og skarpe produktioner.” - udtaler Peder Udengaard, medlem af Aarhus Byråd og bestyrelsesleder for Aarhus Musical Teater. 

Foreningens Idémænd, initiativtagere samt daglige og kreative ledere udgøres af de to unge kvinder Anna Skjærlund Grønnebæk og Louise Rømhild. Anna udtaler om foreningen: “Aarhus Musical Teater er opstået ud fra ønsket om at udfylde det musical-tomrum, der hersker i det aarhusianske vækstlag. Foreningen er et sted for alle, der interesserer sig for musicalgenren og som ønsker at dyrke den i fællesskab med andre ligesindede.” Til dette tilføjer Louise: “Vi tilbyder kvalificeret musicalundervisning for unge i alderen 12-26 år og udbyder løbende workshops, masterclasses og foredrag for folk i alle aldre. Med Aarhus Musical Teater håber vi på at kunne være katalysatorer for et fælles og samlet musicalmiljø i Aarhus!” 

For Anna og Louise har det været vigtigt at finde nogle fysiske rammer for foreningen, der tager udgangspunkt i Aarhus og dyrkelsen af foreningslivet. De er derfor stolte af at blive repræsenteret igennem FO-Aarhus, der ligger i hjertet af byens centrum. Torben Dreier, der er leder af FO-Aarhus, udtaler: “Det har været trist at se, hvordan den fantastiske forening Vilhelmsborg Festspil måtte afvikle deres aktiviteter. Jeg er ualmindeligt glad for, at vi i FO nu kan rumme en ny platform for dyrkelsen af musicalfaget gennem et indgået partnerskab med Aarhus Musical Teater.”

Aarhus Musical Teater er et sted for alle, der har lyst til at dyrke deres passion for musical.

 

Bestyrelsen i Aarhus Musical Teater:

Peder Udengaard: Bestyrelsesleder

Yasmin Ben-Kisos: Vice Bestyrelsesleder

Camille Pedersen: Kasserer

Maja Quottrup: PR- og markedsføring 

Sofie Ulsø: Bestyrelsesmedlem

Gustav Andreas Berg: Bestyrelsesmedlem

Mia-Therese Bach Krarup Jensen: Suppleant 

Frederik Veis: Suppleant 

 

Faktaboks: 

Aarhus Musical Teater tilbyder følgende undervisningshold i sæsonen 21/22:

Juniorholdet for børn/unge i alderen 12-15

Performanceholdet for unge i alderen 16-26 (talenthold)

En række åbne workshops, masterclasses og foredrag