Tintin-projekt

21. Sep 2021

En eventyrlig livemusik-rejse i Tintins univers – efterårsferie-event for familier og Tintin-fans i alle aldre. NB! Døren er KUN åben i tidsrummet 13.15-13.45.

 

Lørdag d. 16. okt. kl. 14.00 byder Kulturgyngen velkommen til et eventyrligt og enestående event i Maritza-salen (FO-byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C), som vil pirre dit nørdegen og vække din barndomsnostalgi. Eventet er en livepodcast, hvor du, dine venner og familie inviteres ind i et Tintin-univers, der bliver skabt gennem ord og musik. En unik mulighed for at tage dine børn med og fortælle dem om de fantastiske Tintin-albums, du læste som barn!

Podcast-værterne Mads Strandberg og Lauge Hendriksen har gennem hele deres liv været inkarnerede Tintin-fans, og med den populære Tintin Podcast er de dykket længere ned i Tintin-universet: Hver episode går i dybden med et af Hergés legendariske Tintin-albums, og podcasten diskuterer desuden værkernes tilblivelse og de historiske, politiske og samfundsmæssige perspektiver. Endelig undersøger værterne, hvorfor det gældende album stadig er interessant og relevant i dag.

Med eventet, ‘En eventyrlig livemusik-rejse i Tintins univers’, lægges nye musikalske arrangementer over det legendariske tema fra tegneserien ‘The adventures of Tintin’ fra 1991. Musikken understøtter den dramatiske historie om Hergés eget liv, og viser hvordan Tintins eventyr kan læses som et udtryk for Hergés egen politiske udvikling og forståelse for samfundet. En rejse, der vækker genklang den dag i dag med politisk ekstremisme, fremmarch af totalitære kræfter og kampen for demokrati.

Basunist, arrangør og dirigent, John Kristensen, m.fl. står for det kunstneriske musikalske udtryk, der i dagens sær-livepodcast kobles med fortællinger fra ‘Mads og Lauge’ til ét samlet udtryk på tværs af genrer, generationer og tid. John Kristensen har samarbejdet med big bands som Aarhus Jazz Orchestra og DR Big Bang samt dirigeret og arrangeret for TipToe Big Band.

’Mads og Lauge’ fører publikum sikkert igennem familieforestillingen med forskellige nedslag, der særligt markerer Hergés politiske forståelse og ændringer i opfattelserne af samfundsforhold, og hvordan de relaterer sig til nutidens politiske strømninger.

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje og Aarhus Kommune.

 

Baggrund om Tintin og forfatteren:

Hergé – rettelig Georges Prosper Remi – var en belgisk tegneserieforfatter og -tegner, bedst kendt for Tintin-serien på i alt 24 albummer, som han tegnede fra 1929 til sin død i 1983. Han betegnes som den førende inden for tegnestilen ‘den rene linje’ (‘ligne claire’) og påvirkede den europæiske tegneseriekultur som få andre.

Bemærkelsesværdige kvaliteter ved tegneserierne om Tintin er deres livfulde humanisme, detaljerigdom og realistiske tegninger, der kom af Hergés omhyggelige baggrundsstudier. Mange af Tintin-seriens genstande, landskaber og gadebilleder fandtes i virkeligheden eller var baseret på virkeligheden. Voksne læsere nyder de mange satiriske referencer til historie og politik fra første halvdel af 1900-tallet. Og forældre ønsker den dag i dag at indføre deres børn i Hergés univers.

I løbet af den kaotiske tid efter besættelsen blev Hergé arresteret fire gange af forskellige myndigheder. Han blev officielt anklaget for at have været nazi-sympatisør, en påstand, der er ytret stærk kritik af, da hans udgivelser under krigen havde været helt renset for politiske hentydninger. Dagens arrangement dykker ligeledes ned i denne problemstilling.

Uddybende billetinformation: Billet kan købes via forsalg her på siden eller i døren.  Når dørene er lukkede, er det ikke muligt at komme ind, eftersom eventet er en live podcast-optagelse. Der er ikke pause under selve optagelsen, der varer 60-80 minutter, så kom i god tid til at købe en forfriskning i baren, slikposer til børnene og andre Tintin-relaterede produkter. Salg er også muligt efter showet.

 

Billetinformation:

Billetprisen er 180 kr. for voksne og 80 kr. for børn under 12 år. Billet kan købes via forsalg på billetlink eller i døren.

Dørene er åbne i tidsrummet 13.15-13.45. Når dørene er lukkede, er det ikke muligt at komme ind, eftersom eventet er en live podcast-optagelse. Der er ikke pause under selve optagelsen, der varer 60-80 minutter, så kom i god tid til at købe en forfriskning i baren, slikposer til børnene og shoppe Tintin-merchandise. Salg er også muligt efter showet.

 

Co-arrangører: Bee Happy Music v./ Peder Udengaard

Sponsorer: FO-byen, Aarhus Kommune