Aarhus Kompasset

09. jun 2017

Hen over sommeren og efteråret 2017 inviterer FO-Aarhus nye danskere med flygtningebaggrund til at deltage i en lang række af frivilligbårne kulturelle og sociale tilbud. Det sker som en del af det nye projekt Aarhus Kompasset, som har til formål at samle nye og ”gamle danskere” omkring fælles oplevelser i byen.

 

Projektets aktiviteter bliver arrangeret og afviklet af en koordinatorgruppe, som overvejende består af frivillige kræfter. Fra juni til oktober kommer Aarhus Kompasset til at udbyde en bred vifte af aktiviteter, som har det til fælles, at de fokuserer på at skabe socialt netværk, øget samfundskendskab eller kulturelle oplevelser for målgruppen. Der vil være tale om alt fra en byvandring over fodboldkampe til foreningsbesøg, teaterworkshop, fællesspisning og besøg hos en lokal politiker.

Aktiviteterne er først og fremmest et tilbud til nye borgere med flygtningebaggrund i Aarhus og omegn, men tanken er, at de ikke skal opleve aktiviteterne alene. Der vil nemlig være mulighed for at blive ”matchet” med en person, som har boet i Danmark mange år eller hele sit liv, således at man kan deltage i aktiviteterne sammen. Formålet er her at knytte sociale relationer på tværs af kultur og etnicitet, og bidrage til, at man som ny borger kan opbygge et lokalt netværk.

Projektet skydes i gang med et kick-off arrangement mandag d. 19. juni kl. 16 hos FO-Aarhus i Cafe Nicolai på Vester Alle 8, 8000 Aarhus C. Her er alle interesserede –nye som ”gamle” danskere – inviteret til at komme og høre nærmere om projektet og hvordan man kan deltage i aktiviteterne. Tilmelding til arrangementet sker til projektleder Marie Harup på mhj@fo-aarhus.dk.

Man kan godt deltage i aktiviteterne selvom man ikke deltager i kick-off arrangementet. Kontakt blot projektlederen for nærmere information.

Projekt Aarhus Kompasset er finansieret af FO-Aarhus' debatpulje og Aarhus Kommune.