Fællesskab på Saxild Strand

04. okt 2017

30 aarhusianere som har brug for flere fællesskaber er i denne uge på ferieophold på kursusejendommen Saxild Strand. Alle har brug for et friskt pust og en pause fra hverdagen, mener rådmand Jette Skive. Opholdet bliver delvist betalt af regeringens ældremilliard.

Kom hjem fra ferien med nyt fællesskab 

I denne uge er 30 aarhusianere på ferie på Saxild Strand i 5 dage. Sundhed og Omsorgs forebyggelseskonsulenter er kommet i kontakt med borgere, som søger netværk og et fællesskab.

Det er anden gang, at en gruppe borgere, der bor i eget hjem, har fået et ferieophold. Der er en lille brugerbetaling og resten af pengene kommer blandt andet fra regeringens ældremilliard:

- Alle har brug for et friskt pust og en pause fra hverdagen, og vi gør noget ved det. Sidste års ophold betød, at halvdelen fik nye netværk og fællesskaber. Så det rykker noget, når mennesker føres sammen. Jeg er glad for, at vi kan give tilbuddet, og jeg håber, at vi kan fortsætte det de kommende år, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

- En ferie sammen med andre mennesker kan være helt afgørende for ens livskvalitet. Du får nye oplevelser og nyt netværk, og vi kender alle følelsen af at komme hjem fra en ferie fyldt op med overskud. Det er dét en ferie skal.

Følger op

Saxild Strand tilbyder alle deres gæster en dato og mødested i Aarhus, så de efter ferieopholdet kan mødes igen, og det foregår i FO-byen:

- Vi kalder det Saxild flytter til Aarhus, for det er fedt at se, at folk taler sammen og får et samvær hernede. Det får de så også mulighed for at arbejde videre på, når de kommer hjem, siger Henrik Woer, Saxild Strand.

Sundhed og Omsorg giver også beboere på plejehjem i Aarhus mulighed for, at de kan tage på ferieophold på Saxild Strand. Dette tilbud blev også etableret i sin tid ved hjælp af midler fra regeringens ældremilliard, og i år har 300 ældre været på et ferieophold.

Ferieopholdene på Saxild Strand er udviklet af Sundhed og Omsorg, Ældresagen, Alzheimerforeningen og Saxild Strand, sundhed og rekreation.

Saxild-Faellesskab 

Pianisten og entertaineren Flemming Baade underholdt tirsdag eftermiddag 3. oktober.

 

Kontaktpersoner

Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg

Tlf. 21659958

 

Henriette Andersen, programleder

Tlf. 41857955

 

Henrik Woer, Saxild Strand

Tlf. 30504255