Fagbogsfestival

09. okt 2017

KONTEKST er en festival om faglighed og fagbøger på Hotel Scandic Aarhus City, Østergade 10 og det foregår den 5. nov. kl. 10-17.00.

 

Program:

Fra kl. 09.00-12.00: Brunch
Hos Scandics nystartede koncept ”morgenmad for alle,”. Pris for brunch er 129 kr. og kan købes separat på FO Aarhus hjemmeside eller på hotellet.

10.00 – 10.45:  Litteratur: Hvor kom den roman fra?
Elsebeth Egholm, forfatter til flere bestseller romaner, i samtale med DR journalist Lene Juul. Det handler om, hvordan man forbereder sin næste roman. Om at få ideer og om at researche. Hvilken rolle spiller fagbøger og dagblade i den forbindelse?

11. 00 – 11.45: Elitedræt og ledelse: Hvordan bliver man europamester?
Mikkel Larsen har rejst verden rundt og lært af de bedste trænere. Så blev han træner for hækkeløber Sara Slott og resten er dansk atletikhistorie. Nu rejser han jorden rundt for Arla og spotter samt uddanner ledere med talent for erhverv. Han er blandt andet forfatter til bøgerne "Fysisk træning" og "Atletikkens træningslære" om aldersrelateret træning.

12.00 – 15: Anne Hjernøe: Spis som en idrætsstjerne
Hvis man vil træne og leve sundt, skal man spise rigtigt. Der er Annemad på frokostprogrammet, der passer til en kommende europamester eller bare med folk med hang til at spise sundt og lækkert. Måltidet præsenteres af Anne Hjernøe. Frokostbillet købes separat, og sættes i salg snarest. (Følg med her på siden)

12.00 – 12.45: Biografi: Hvem var inde i Mærsk Mc-Kinney Møller?
Kirsten Jacobsen er en af landets bedste forfattere, når det gælder biografier. Hun har skrevet om Lars von Trier, Lars Løkke, Klaus Rifbjerg, Erik Clausen og mange andre. I disse dage skriver hun på en biografi om Mærsk Mc-Kinney Møller, og som den første har hun fået adgang til at tale med alle relevante personer. Der er tale om et work in progress, og Kirsten Jacobsen fortæller i en samtale med journalist og medstifter af Skandinavisk Filmkompagni Jørgen Koldbæk om udfordringerne med det omfattende materiale, mens hun også læser fra et par af de kommende kapitler.

12.30 – 13.15: Sex: genkendelsens sjove bagside
”100 kiksede knald” er den muntre titel på en bog af journalist og forfatter Irene Nørgaard, der fortæller historier om alle de gange, turen i dobbeltsengen IKKE blev ’ligesom på film’. Du kan møde Irene Nørgaard og nogle af de komiske historier, der vil fylde bogen. Arrangementet afholdes på et af hotelles værelser, og der er derfor et begrænset antal pladser. Først til mølle.

13.00 – 13.45: Velfærd. For fattig og for rig eller …

Hvordan fordeler vi goderne, og hvilken retning skal vores samfund tage? Ekstra Bladets opinionsredaktør Mads Kastrup er på vej med en ny bog om velfærdsstaten. Han samtaler med lektor ved institut for statskundskab Johannes Andersen, Aalborg Universitet og Carsten Jensen, professor i statskundskab ved Aarhus Universitet samt forfatter til Tænkepausen-bogen ”Velfærd”.

14.00 – 14.45: Politik: Borgmester-tanker
”Rodskud” hedder en debatbog hvori borgmester Jacob Bundsgaard giver sine bud på, hvorfor det lokale er det bedste udgangspunkt for positive forandringer. Det handler om besøgsbabyer, Folkebevægelsen mod Ensomhed, Stop Spild af Mad samt mange andre interessante initiativer. Det taler han med redaktør for JP Aarhus Morten Nystrup om.

15.00 – 15.45: Politik: Politikere vil styre spillet

Morten Østergaard (RV) og Johannes Andersen, lektor ved institut for statskundskab, Aalborg Universitet. Hvorfor orker vi ikke at diskutere politik med politikere? Fordi politikerne bruger et manuskript og agerer som om, de var skuespillere. Derfor fremstår politikere som ufejlbarlige personer, der altid har ret, påstår Johannes Andersen. Men har han ret?

16.00 – 16.45:  Musik: Aarhus Rock
Aarhus har som de fleste ved en historie med rock. Den bliver der mulighed for at dykke ned i sammen med musiker, filminstruktør og tidligere Festugedirektør Jens Folmer Jepsen, der på sin egen måde fortæller om tiden fra midt 60’erne og frem til i dag. Han har selskab af musikerne Anders Pedersen og Lene Nørgaard, der sætter den nødvendige lyd på foredraget. Det hele sker med udgangspunkt i bogen ”Viden Verden: Aarhus” fra Aarhus Universitetsforlag.


16.00 – 16.45: Sex: genkendelsens sjove bagside
”100 kiksede knald” er den muntre titel på en bog af journalist og forfatter Irene Nørgaard, der fortæller historier om alle de gange, turen i dobbeltsengen IKKE blev ’ligesom på film’. Du kan møde Irene Nørgaard
og nogle af de komiske historier, der vil fylde bogen. Arrangementet afholdes på et af hotelles værelser, og der er derfor et begrænset antal pladser. Først til mølle.
16.45-17.30 Niels Lillelund – Vin smagning: Hvad gør en vin bedre end an anden


KONTEKST – festival om fagbøger og faglighed er arrangeret af  Aarthouse i et samarbejde med FO-Aarhus, JP, Scandic Aarhus City, Kähler og Aarhus Universitetsforlag.

Se mere om pris og tilmelding her

 

Pressemeddelelse:

Fagbogen får egen festival i Aarhus

KONTEKST er en ny endagsfestival, der ser dagens lys søndag 5. november på det gamle Østergades hotel, der i dag hedder Scandic Hotel, Aarhus. Temaet er fagbøger og faglighed, og her møder publikum navne som Anne Hjernø, Kirsten Jacobsen, Jacob Bundsgaard, Mads Kastrup, Morten Østergaard og Elsebeth Egholm.

Faglitteratur boomer på salgslisterne herhjemme, og der er kommet en fornyet interesse for de bøger, der beskæftiger sig med virkeligheden –biografier, kogebøger, havebøger og rejselitteratur.

Mens mange festivaler og litteratursamtaler fejrer skønlitteraturen, så mangler der et reflekterende rum, hvor faglitteraturen sættes i fokus. Derfor inviterer Aarthouse nu til arrangementet ”KONTEKST – festival for fagbøger og faglighed” på Scandic Hotel Aarhus City søndag 5. november 2017 fra kl. 10-17.

Sex, træning, vin, biografier og politik
Dagen på Scandic Hotel, Aarhus City rummer både det tænksomme, morsomme og underfundige samt væsentlige politiske perspektiver. På plakaten er navne som Mikkel Larsen (hækkeløber Sara Slotts træner), forfatter Kirsten Jacobsen om sin store kommende Mærsk biografi samt Elsebeth Egholm om sine forberedelse til en roman. Og så vil Niels Lillelund dele ud af sin viden om vin, mens kogebogsforfatter Anne Hjernø præsenterer maden. Herudover vil der være musikalsk foredrag om Aarhus Rock, mens du kan lytte til fortællinger om ’100 kiksede knald’ på et af hotellets værelser. Der vil være politiske samtaler om velfærd, det lokale potentiale og om politikere, der tror, at de har svar på alt.
Aarthouse er stiftet af musiker, instruktør og tidligere Festugedirektør Jens Folmer Jepsen samt Franz Longhi (ejer af blandt andet Kähler)
”Vi har tidligere afholdt mindre samtaler med faglitteraturen i centrum her i Aarhus, og nu tager vi altså et større skridt ned af den vej.  Dybest set så handler det jo i al sin enkelhed om at blive klogere på en lidt sjovere og uformel måde ved at høre og medvirke i samtaler med folk, der ved noget om det de taler om,” understreger jens Folmer Jepsen

KONTEKST – festival om fagbøger og faglighed er arrangeret af  Aarthouse i et samarbejde med FO-Aarhus, JP, Scandic Aarhus City, Kähler og Aarhus Universitetsforlag. Det finder sted hos Scandic Hotel Aarhus City søndag 5. november 2017 fra kl. 10-17

Det fulde program for dagen er vedhæftet. For yderligere oplysninger, interviews og presseakkreditering på dagen kontakt Lene Grønborg Poulsen på lene@aarthouse.dk.