Kosmos

30. maj 2018

Kosmos-forestillinger

En udendørs forestilling instrueret af Maria Lexa.Teater, dans, komik, maskefigurer, store dukker og live musik! Vi gentager successen fra 2017, hvor KOSMOS spillede under Aarhus Festuge i Kvindemuseets Have. Det blev så stor en succes, at vi er i fuld gang med at planlægge en udvidet turné af KOSMOS for sommeren 2018.

Kosmos gæstespil: Hele setuppet kommer gerne til dig på festivaler, kultur- og flygtningecentre, højskoler, efterskoler og andre uddannelsesinstitutioner.

En interaktiv teateroplevelse: Vores optræden består af et optog gennem byen eller festivalpladsen efterfulgt af en koreograferet forestilling. Efter forestillingen inviteres du til at blive på spillepladsen for at møde de medvirkende og deltage interaktivt sammen med dem. Forestillingen inddrager maskespil og dukkespil, hvor skuespillere optræder inden i store, 3 meter høje dukker.

En musikalsk teateroplevelse: Teaterstykkets originale musik er komponeret og spillet af Maria Kruchov Midtiby. De medvirkende kommer fra Aarhus’ dynamiske teater og musik miljø.

Kunstneren bag Kosmos: Maria Lexa har studeret med mesterlæreren Etienne Decroux i Paris. Hun har i over 25 år arbejdet i Norden som skuespiller, instruktør, mesterlærer og direktør på en international kvindekunst festival i Aarhus. Siden 2001 har hun også været kunstnerisk leder på Sun & Moon Ensemble - en teatervirksomhed i San Francisco.

Aftalte forestillinger:

d. 1-2/9 og d. 8-9/9: Kvindemuseet, Aarhus Festuge - forestilling og optog

d. 16/9: Ungdomskirken, Aarhus - forestilling

Kosmos

d. 23/9 kl. 15.00: UngK, Nørre Alle 23K, Aarhus C - gratis forestilling

UngK, FO-Aarhus og Teater KOSMOS inviterer til en særlig teaterforestilling søndag d. 23. september 2018 kl. 15.00 i UngK’s flotte lokaler på Nørre Allé 23 i Aarhus.

KOSMOS er en fortryllende og poetisk forestilling uden ord, som benytter teater, dans, komik, store dukker, maskespil og livemusik på højt niveau. Forestillingen er med stor succes opført en række gange i 2017, og i år drager vi på en længere turné, og har bl.a. optrådt i Aarhus Festuge.

KOSMOS, som er en hyldest til Moder Jord, er instrueret af Maria Lexa, som har årtiers erfaring med teaterproduktioner i Danmark og internationalt.

KOSMOS’ originale musik er komponeret af Maria Kruchov Midtiby, som også fremfører musikken live på violin, trommer, harmonika og andre instrumenter samt vokalt.

Denne særopvisning af KOSMOS er åben for alle. Der er gratis adgang, og forestillingen appellerer til publikum i alle aldre og med enhver kulturel baggrund.

Ved arrangementet vil Maria Lexa give en introduktion til ideerne bag KOSMOS-projektet, og efter forestillingen er der mulighed for at stille spørgsmål til skuespillerne og instruktøren. Der vil desuden være lidt forfriskninger til publikum og medvirkende.

Vi glæder os til en spændende eftermiddag!

For mere info om KOSMOS, se www.facebook.com/KosmosMariaLexa  eller kontakt: sunxmoon.lexa@gmail.com

KOSMOS samarbejder med FO-Aarhus og er støttet af DATS, Fora og Aarhus Kommune. 

Varighed: Forestillingen varer 30 minutter. Optoget er efter aftale.

Gratis entré.

Turnéperioden: August-september 2018. Der er også mulighed for at arrangere gæstespil uden for turnéperioden.

Gæstespil: Arrangøren står for rejse og evt. bespisning og overnatning. I tilfælde af regnvejr, kan stykket spilles indendørs. Spillepladsen: mindst 8m. bredt x 6m. dybt og 3.5 m.

Vil du arrangere et gæstespil med Kosmos? Kontakt venligst Maria Lexa på mail:  sunxmoon.lexa@gmail.com eller Inge Strandby på mail: isj@kundu.dk

Vil du være medvirkende i Kosmos? Auditions for nye medvirkende afholdes i Aarhus i maj 2018.

Ønsker du at arrangere en audition? Kontakt venligst Maria Lexa på mail: sunxmoon.lexa@gmail.com

Forestillingerne støttes af FO-Aarhus' debatpulje.