Enkeltstående arrangementer

23. nov . kl. 18.30: Livet på gaden som kvinde

Hvordan formår man at få et normalt liv, og have en positiv tilgang til livet, når ens liv, siden man var 3 år gammel, har bestået af seksuelle overgreb fra mænd som ens far solgte dig til, stofmisbrug som startede som 14-årig, prostitution igennem mange år, samt hjemløshed i størstedelen af ens liv.

Det ved Pia, for det har været Pias liv.

Pia er i dag 45 år gammel. Pia har været i egen fast bolig i de sidste 6 år, men inden da, har Pia haft et liv, som de fleste slet ikke vil kunne tro har eksisteret. Det har det desværre for Pia.

Pia fortalte til dette foredrag sin livshistorie. Livet som hjemløs prostitueret narkoman har været hård.

Det er en barsk livshistorie at bære rundt på. På trods af et hård liv, formår Pia at være et positivt menneske.

Pia er et livstykke uden lige, og du kan se frem til et foredrag, hvor der både er plads til tårer og grin, på trods af de hårde ting Pia har været udsat for.

Program:

Kl.19-19.45: Første del af foredraget

Kl.19.45-20.15: Pause

Kl.20.15-20.45: Anden del af foredraget og tid til spørgsmål

Foredraget var arrangeret af foreningen Det Rullende Hjerterum sammen med Pia.

 

Hjem til Aarhus

11. nov.: The House og Jens Folmer Jepsen og hans band inviterede til rockmusik, bobler og røverhistorier hos The House i Stereo Studios gamle lokaler i Ryesgade 8. Med musik og røverhistorier fra Aarhus spillede Jens Folmer og hans band op under The House, mens deltagerne nød et godt glas bobler.

Jens Folmer Jepsen er sangskriver, musiker, forfatter og instruktør, samt tidligere direktør for Aarhus Festuge og står bag blandt andet bag sangene Hjem Til Aarhus, Ta’ Kæresten I Hånden, Ud På Det Blå Ocean og mange flere. Orkesteret består af Anders Nolde på guitar, Lene Nørgaard på trommer og sang og Astrid Elbek på keyboard.

Koncerten og røverhistorierne hed Hjem til Aarhus! og var et underholdende og musikalsk foredrag om de sange vi kender, og dem vi måske har glemt. Det var historier og lyden af den musik, der sikrede Aarhus en plads som musikhovedstad op gennem 80’erne, oplevet af Jens Folmer Jepsen, der på mange områder, har været i nærkontakt med musikken siden, han første gang hørte pigtrådsmusik midt i 60’erne.

The House er stedet for entreprenører, pionerer og visionære erhvervsfolk i Aarhus.

De tilbyder spændende coworking miljøer, målrettet efter ethvert behov og ønske, og stiller servicerede mødefaciliteter til rådighed for deres gæster og medlemmer.

Hos The House kan man leje smukke lokaler. Huset er indrettet i en eksklusiv og unik stil, som skaber de perfekte rammer til alt fra receptioner og talks til intimkoncerter og vinsmagninger. Deres eventlokaler egner sig til små såvel som større arrangementer med op til 100 gæster.

Program

Kl. 16.45: Ankomst og et glas bobler – mulighed for køb af kaffe/the/vand og snacks i caféen

Kl. 17.15: Velkomst fra Jens Folmer og band

Kl. 17.30: Koncert og røverhistorier med Jens Folmer og band

Kl. 19.00: Koncertafslutning og mulighed for rundvisning i huset

Kl. 20.00: Arrangementet er slut.

 

5. nov. kl. 16-17.00: Philip Henry: Foredrag og workshop om dobro og slide. Om påvirkning og integration af musik fra mange verdensdele i Philip Henrys musik og spil.

Dobro-specialisten Philip Henry (den ene halvde af Edgelarks) fortalte ved dette foredrag og workshop om sin unikke tilgang til dobroen og bottleneck slide-guitaren. Henry fortalte om, hvordan hans spillestil er påvirket og inspireret af alt fra indisk musik til Delta-blues, om hvilke tonearter og stemninger han arbejder i, og så gav han tips og inspiration til, hvordan man som guitarist kan komme i gang med at spille slide.

Sted: Maritza-salen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C. I samarbejde med Roots Aarhus.

 

Lykkerus og Abstinenser

Performance-salon om afhængighed lørdag d. 29. oktober 2022 kl. 14:00-17:00 hos Sager der Samler, N.J. Fjords Gade 2 bygning D, 8000 Aarhus C.

Arrangør: Kassandra Production.

Kassandra Production bød velkommen til denne performance salon, hvor de satte fokus på afhængighed i et format, der talte til både hjertet og hjernen. I et mix af oplæg, dialog og live performance – tilsat lidt lækkert til ganen – blev deltagerne sammen klogere på de mekanismer, der ligger bag afhængighed, hvad enten det drejer sig om ludomani, alkoholisme, shopaholisme, porno-, apps- eller medicinafhængighed.

Hvad er afhængighed?

Hvad er det for interesser, der pusher os?

Hvad er det for en hunger, der driver os som mennesker?

Og når man først er afhængig – hvad skal der så til for at blive fri?

Der blev åbnet op for emnet i trygt selskab med hjerneforsker og ekspert i adfærdsdesign Jon Sigurd Wegener, og Kristine Rømer Thomsen, lektor ved Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet.

Medvirkende:

Oplægsholder: Kristine Rømer Thomsen

Oplægsholder: Jon Sigurd Wegener

Performere: Lisbeth Sonne Andersen, Tina Andersen, Annika B. Lewis

Vært: Annika B. Lewis, kunstnerisk leder af Kassandra Production

Teknisk afvikler: Jens Mønsted

Musik: Jens Mønsted & Anders Krøyer

Kassandra Production er en kunstnerdrevet platform for scenekunst i spændingsfeltet dans, teater og performance under kunstnerisk ledelse af Annika B. Lewis. Annika B. Lewis/Kassandra Production skaber aktuel og vedkommende scenekunst på en skæv og underfundig måde i en kombination af det trivielle og det filosofiske, det folkelige og det finkulturelle. Annika B. Lewis laver alt fra traditionelle teaterværker, dans og performance til interventioner og kulturaktivisme i mange forskellige sammenhænge. Se mere på www.kassandra-production.dk

Kristine Rømer Thomsen er psykolog og har en Ph.d. i medicin (neuroscience). Hun arbejder som lektor ved Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet. De sidste 10 år har hun forsket i mekanismerne bag afhængighed og skadeligt brugt af rusmidler som fx alkohol og cannabis. I hendes nuværende forskningsprojekter anvender hun denne viden til at udvikle og afprøve nye forebyggende indsatser (til børn, unge og voksne) samt nye behandlingsmetoder, der kan supplere de traditionelle terapi-baserede behandlingsformer.

Jon Sigurd Wegener: Hjerneforsker, foredragsholder og ekspert i adfærdsdesign. Jon har undervist i nudging og adfærdsdesign i mere end 10 år på Copenhagen Business School, og har også arbejdet praktisk med adfærdsdesign for offentlige og kommercielle kunder. Vi har inviteret Jon til at holde oplæg om sammenhængen mellem de mekanismer, der ligger bag afhængighed - og de mekanismer der bevidst arbejdes med indenfor adfærdsdesign.

Salonen blev støttet af Aarhus Kommune, Salling Fondene, FO-Aarhus Debatpulje, Rød Fond, Sager der Samler.

Fortælleaften i Kultursted Brabrand den 27. oktober 2022, kl. 19.00

– levende og inspirerende genfortællinger af litteraturens gode historier

Ingelise Dalberg-Larsen og Helle Kappel Kjær har dyrket fortælling gennem en årrække

og har fortalt i sognegårde, til festivaler, på biblioteker mv. De fortalte her historier af gode

danske og udenlandske forfattere og gjorde dem levende og inspirerende.

Fortællingerne kom vidt omkring i tid og sted:

Island: Om almindelige og kringlede mennesker i fjerne bygder. Livsklog og bevægende

skæbnefortælling af Jon Kalman Stefansson, om mødet mellem to! Hvordan spænder det

af?

Rusland: Hvad kan der ikke ske? En morgen vågner en lille embedsmand op i Sct.

Petersborg og mangler … sin næse! Finder han den? Forrygende fortælling af Nikolaj

Gogol.

Den jyske hede:

Den dygtige sypige, Skrædder Lone, har forelsket sig i en bondesøn. Hun holder så

meget af ham, men så en dag…. Stærk og lun fortælling af Jeppe Aakjær

Amerika:

Junius er en doven rad, der elsker at sidde i platantræets skygge og læse. Så en dag får

han en stor livsopgave. Hvordan klarer han den? Fortælling af John Steinbeck

Der var mulighed for spørgsmål og debat om fortællingerne og deres forfattere.

 

Kultursted Brabrand er en lokal frivillig forening for litteratur, foredrag, musik mm.

Siden begyndelsen af 2020 har foreningen holdt en række velbesøgte arrangementer.

Sted: JP Larsens Vej 17 F, 8220 Brabrand.

Billetter af 100,- kr. kan købes på Kultursted Brabrand

Kontakt Jens-Jørn Rodevad: jensrodevad@mail.dk

19. okt. kl. 19.00 afholdt AFA i forbindelse med deres foto-udstillingen også et spændende foredrag/debatmøde, med besøg af Jacob Arthur Andersen.

Jacob Arthur Andersen er en af Danmarks bedste astrofotografer. Med udgangspunkt fra Falster giver han beskueren en fantastisk rejse flere tusinde lysår ud i rummet og viser os fjerne galakser og stjernetåger.

Han lagde op til debat og holdt sig til følgende problemstillinger:

1. Selvfølgelig er der liv i rummet uden for jorden!

2. Hvis du ikke kan se det med dine egne øjne, er det så ægte?

3. Hvorfor er det vigtigt for menneskeheden at kigge ud i rummet?

Jakobs foredrag var så alle kunne være med, med humor, viden og billeder der fik folk til at sige WAUV – Hans foredrag NAT, handlede om de ubegribelige afstande og startede på Jorden.

Foredraget blev afholdt i Stiften Loungen.

AFA, Aarhus Fotografiske Amatørklub, er en af landets største og ældste fotoklubber og er stiftet i Aarhus i 1896. AFA har i dag ca. 70 medlemmer, som kommer fra hele Østjylland.

AFA er medlem af SDF, Selskabet For Dansk Fotografi, og Jyske fotoklubber, hvor medlemmerne ofte opnår guld-, sølv- eller bronzemedaljer samt en del diplomer.

Hjemløs i Aarhus
Onsdag den 1.6 kl.19.00 trådte en stjerne frem foran 120 mennesker i lokalerne hos FO-Aarhus.
Pia har i snart 10 år været en stjerne i mit liv, og onsdag blev hun en stjerne i mange andres liv.
I 1,5 time tryllebandt hun alle der sad på de mange stolerækker i den store foredragssal som FO har været så søde at donere til dette foredrag. Af hjerte tak for jeres støtte altid.
Det kræver mod at stille sig op, og helt åbenhjertet fortælle om sine livs mest mørke kapitler i livet.
Pias historie er ikke for sarte sjæle.
Selvom jeg har hørt Pias historie flere gange, så rammer det mig hver gang.
Men midt i alle de grussomme historier fra et liv på gaden som både narkoman og prostitueret, så formår Pia også at få et glimt af humor med, som får alle i salen til at grine flere gange.
Pia er et meget positivt menneske. Det snakker hun også meget om igennem hele hendes foredrag.
Pia fortæller også om, hvordan hun ofte har stillet poser med rundstykker foran alle døre, i de opgange som har været hendes hjem i lange perioder.
Også her viser det at Pia er en stjerne.
Alle gæsterne kunne efter foredraget spørge Pia om alt.
Og det var der mange der benyttede sig af.
En kvinde ville vide om Pia skal være på statsordineret medicin resten af livet? Pias svar var: "Det er der ingen der ved. Jeg tager en dag ad gangen."
En anden ville vide om Pia havde nogen drømme?
Pias svar var: "Ja., jeg drømmer om at rejse."
Jeg spurgte efter foredraget om hvor Pias drømmerejse gik hen. "New York", svarede hun prompte. Det ville hun SÅ gerne opleve.

8. marts: Kvindernes internationale kampdag

Kvindehuset i Aarhus, Solsalen, Ingerslevs Boulevard 3, 8000 Aarhus C

Program:

kl. 12-13.00: Fødselsdagsbrunch

kl. 13-13.30: Musikalsk indslag ved Kajsa Vala

kl. 13.30-15.00: Paneldebat med Hawa-Idil Harakow fra Kvindehusets bestyrelsen, Ilham Khalif Mohaed - bydelsmor i 8220, Wid Thani som der aktiv i Mino Ung Aarhus og Rikke Dalsted fra Røde Kors Sundhedsklinik for migranter.