Stop Svineriet

Stop Svineriet

 

Århus Kommunes ansatte gør hver dag en stor indsats for at byen skal fremstå ren og indbydende, men det er vores allesammens skidt og skrald der ligger og flyder. Derfor er det en fælles opgave for kommune og borgere at vores nærmiljø er smukt og attraktivt at færdes i. Kampagnedagen er tænkt som en god lejlighed til at få involveret og aktiveret borgerne. Søndag d. 15 september blev en flot manifestation af samarbejde mellem byrådet, borgerne og kommunens ansatte.

Grønne Guider i Århus stod for det store arrangement med start på Bispetorv kl. 10 søndag d. 15, september. Her sørgede Mek Pek for en frisk musikalsk start på dagen og bagefter blev alle de mange aktive delt op og gik ud i 5 distrikter, der rækker ud til Ringgaden. Her skulle der så samles skidt og skrald frem til kl. 13, hvor Von Kriegenbaums Familiecirkus afrundede dagen med en forrygende gøglerforestilling. Der var også en sjov skraldekonkurrence med gode præmier til de heldige vindere. Bagefter kunne man gå videre hen til det store høstmarked, der havde åbent til kl. 17 på Store Torv.

Grønne Guider arbejder hver dag med at fremme et tættere samarbejde mellem borgere og kommune omkring miljø, økologi og bæredygtighed gennem projekter, kampagner og formidling. Derfor er vi gået ind i udviklingen af kampagnedagen ”Stop svineriet” sammen med TV2/Østjylland. Se mere om vores arbejde via linket på www.tv2oj.dk/stop-svineriet/15-september

(Hundredvis af deltagere)