Aarhus Håndbold

Aarhus Håndbold
”Ledelse i verdensklasse”

29. maj kl. 15.30-17.00 inviterede Aarhus Håndbold i samarbejde med hovedsponsor, Sparekassen Kronjylland, samt FO-Aarhus, til et inspirerende og tankevækkende fyraftensmøde, hvor man havde mulighed for at udfordre to markante lederprofiler: professor og ekspert i ledelse Steen Hildebrand og Århus Håndbolds cheftræner Erik Veje Rasmussen. Det foregik på Aarhus Teater.

Vi lever i en verden, hvor det ikke længere er nok at massefremstille kompetencer. I dag skal der udvikles specifikke kompetencer og intelligenser med udgangspunkt i det enkelte individ. For at opnå denne udvikling og få disse intelligenser til at udfolde sig sammen, kræves excellent ledelse – ledelse i verdensklasse. Faldgruberne er mange, og vi har udfordret hinanden på indholdet af kortsigtet daglig ledelse som en del af en langsigtet tænkning.

 

Sundhedsevent

31. maj afholdt Aarhus Håndbold, Diabetesforeningen og FO-Aarhus en stor sundhedsevent, hvor firmaer og deres ansatte kunne komme helt tæt på ligaspillerne. Det skete efter fyraften fra kl. 17.30-21.00 i NRGi Arena.

En enestående mulighed for at sætte sundheden på dagsordenen i virksomheden. Det er velkendt, at sunde medarbejdere har færre sygedage og er et større aktiv for virksomheden. Derfor var sundhedsmessens spændende program et glimrende startskud på at tage sundhed op som et tema i virksomheden. Medarbejderne kunne få lavet deres egen sundhedsprofil. Profilen giver et aktuelt billede af den enkeltes fysiske form, livsstil og BodyAge. Profilen var for alle, også selv om man ikke har dyrket sport i mange år.

Aftenen igennem var der en række aktiviteter, hvor medarbejderne kunne konkurrere indbyrdes og mod Århus Håndbolds ligaspillere, der var med hele aftenen. Aarhus Kommune var også samarbejdspartner på projektet og stod via Folkesundhed Aarhus for tilbud om opfølgning i virksomhederne, samt samtaler om de mange muligheder for sundhedsfremmende tilbud. En mulighed for at sætte skub i bedre sundhed på arbejdspladsen og samtidig vise medarbejdere og omverdenen, at virksomheden tager et socialt ansvar.

 

Indslag på sundhedseventen:

• En sundhedsprofil fra firmaet Cardion.dk. Aftale om anonym samlet statistik for den enkelte virksomhed kunne aftales.

• Sjov og konkurrencer, hvor man kunne måle sig op imod ligaspillerne i flere aktiviteter: Skudhastighed, springstyrke, hurtighed etc.

• Foredrag:

• Psykolog - Mette Holm: Stresshåndtering

• Diabetesforeningen: Kost og motion

• Cardion.dk, Erik Schmidt: Få udbytte af sundhedsprofilen

• Århus Kommune: Rygestop

• Århus Kommune: Udbuddet af tilbud og opfølgningsmuligheder

• Auktion til fordel for Diabetesforeningen