Solcelleanlæg i FO-byen

Solcelleanlæg i FO-byen

Første etape af Aarhus midtbys største solcelleanlæg er nu færdigt i FO-byen og dermed startes produktionen af el og ”plantning af 293 træer”.

Cleantech-virksomheden Megavol A/S har projekteret og installeret, første etape af solcelleanlægget for FO-byen, hvilket er et 21,6 kWp anlæg på toppen af FO-byens administrationsbygning i Frederiksgade 78C. Størrelsen af dette anlæg svarer til knap fire parcelhuse, der i alt forbruger omkring 19.000 kWh om året, hvilket giver strøm til hele administrationsbygningen året rundt. Denne produktion giver en besparelse på minimum 293 tons CO2 i anlæggets levetid. Eksempelvis svarer dette enten til at køre i 5,1 personbiler årligt, 8 flyveture fra Aarhus til New York tur/retur årligt eller at plante 293 træer.

 

Den første del af solcelleanlægget blev indviet af rådmand Bünyamin Simsek ved en reception og omtalt i pressen. FO-byen igangsatte i 2013 opførelsen af en ny undervisningsbygning på FO-byens grund (Frederiksgade 78B). Her installerede Megavol A/S efter rejsegildet den anden etape af solcelleanlægget. Solcelleanlægget er en del af FO-byens grønne strategi, hvor vi tager del i ansvaret for miljøet både lokalt og nationalt. FO-byens grønne strategi kan ses i sammenhæng med Frederiksgade-projektet ’Grøn Gade’. Starten på den grønne gade Frederiksgade er skabt med et solidt udgangspunkt i FO-byens opsætning af Aarhus midtbys største solcelleanlæg.

Se klimaportalen her: http://195.254.169.228/FO-byen.aspx