Sculpture by the Sea

Sculpture by the Sea

5. juni-5. juli. Sculpture by the Sea Aarhus er Danmarks største kunstevent og blev i år afholdt for fjerde gang. Udstillingen er altid gratis, åben døgnet rundt og byder på et væld af spændende events og aktiviteter for publikum.

Udstillingen, der i 2015 præsenterede 56 skulpturer af kunstnere fra 24 nationer, har forladt de museale rammer og tilbyder publikum unikke muligheder for på een gang at kombinere sociale og rekreative aktiviteter: motion, kunst, natur og fælles oplevelser.

 

Sculpture by the Sea Aarhus havde et hav af gratis tilbud til de mange gæster: Offentlige omvisninger og familieomvisninger hver weekend, særomvisninger for personer med syns- og hørehandicap (Touch Tours og Teleslynge Tours), workshops for børn og deres familie hver weekend, samt Artist Walks & Talks arrangeret i samarbejde med FO i Aarhus. Hertil kom omvisninger for sponsorer og samarbejdspartnere samt salg af omvisninger til private og firmaer.

I 2015 blev det til i alt 234 guidede ture n Der var også rig mulighed for at kombinere kunstoplevelserne med bevægelse, bl.a. i samarbejde med DGI Østjylland, Folkeuniversitetet Aarhus, Aarhus 1900, Vilfremad Stand Up Paddleboard, kajakklubber og Dansk svømmeunion.

Ligesom udstillingen også var ramme for en velbesøgt SUNDDAG event på Tangkrogen.

 

I samarbejde med Børnekulturhuset i Aarhus tilbød Sculpture by the Sea omvisninger og workshops for kommunens skoler og institutioner, hvori mere end 3.500 børn deltog, ligesom anslået 17.000 børn og unge besøgte udstillingen sammen med deres lærere og pædagoger.

Den 7. juni blev 12 par viet nedenfor Varna på værket DEN UENDELIGE BRO. Hele 6680 personer havde tilmeldt sig årets Sculpture by the Sea Familie Sankt Hans event på vores Facebookprofil, men et sted mellem 8 - 10.000 gæster dukkede op til en smuk solskinsaften,

hvor de kunne opleve Cirkus Tværs, høre Borgmesterens tale og se Søren Lyngbyes bålskulpturer

Fonden Jacob stod også i 2015 bag tilbuddet om tursejlads langs udstillingen mellem Marselisborg Lystbådehavn og Ballehage. Den lille færge Bertha blev benyttet af ca. 16.000 gæster og medtog desuden gratis ca. 2.000 skolebørn.

 

Da den sluttede nøjagtigt en måned efter, havde flere hundrede tusinde mennesker fået en stor oplevelse, nøjagtig som i 2013, hvor skultpturudstillingen senest fandt sted. Hvis man havde lyst til at grave lidt dybere i nogle af de udstillede værker var der nogle tilbud, som man frit og gratis kunne benytte sig af i løbet af udstillingsperioden.

Den 20. juni kunne man få en forklaring og vurdering af en lang række af de udstillede værker i selskab med Kunstquizz-deltager, kritiker og blogger Trine Ross, når man sammen med hende gik en tur gennem udstillingen.