Taste Aarhus

Taste Aarhus: Gastronomisk Undergrund

Som noget nyt afholder Taste Aarhus den Gastronomiske Undergrund, der giver unge kokke og konditorer mulighed for at teste, smage, føle og lege med produkterne og servere lige præcis dét for de spisende gæster, som de har lyst til at lave. Der er ingen grænser! Som gæst er du derfor heller ikke garanteret en sammenhængende menu. Men du er garanteret et spændende indblik i, hvad der rører sig i den gastronomiske undergrund. Om du får serveret tre deserter eller fem forretter, er der ingen der ved på forhånd.

Mandag den 23. august fra 18.30 - ca. 22.00

Onsdag den 13. oktober fra 18.30 - ca. 22.00

Onsdag den 10. november fra 18.30 - ca. 22.00

Arrangementerne blev afholdt i Café Nicolai i Folkeoplysningens Hus.

 

Taste Aarhus sætter spot på den gastronomiske undergrundsscene og skaber en innovativ legeplads for det spirende kokkevækstlag. Målet er at skabe et frirum for de unge gastronomer, hvor hverken chef, menukort eller gæster sætter begrænsninger for legen. Samtidig skal det fungere som et udstillingsvindue for de unge kokkekræfter og derved være med til at fastholde talenter i området. Kokkenes kreationer vil efterfølgende blive serveret for spisende gæster.

 

Et godt formål

Initiativet er en kombination af fundraising og undergrundsuddannelse. Her kan de spirende kokke for alvor slå sig løs og lade inspiration og energi få frit løb. Al overskud går til almennyttige velgørende formål, som de deltagende kokke er med til at udpege fra gang til gang.

 

Idéen

Idéen er kommet fra de unge gastronomer selv. Taste Aarhus er gået ind i samarbejdet efter en henvendelse fra en af byens unge ildsjæle Steffen Bach Mikkelsen - netop udlært kok fra Restaurant Malling & Schmidt samt regerende nordisk mester for kokkeelever. Taste Aarhus greb idéen med det samme og har med aftalen om køkkenfaciliteter hos FO-Byen i Aarhus skabt rammerne for de unge kokke. Konceptet er desuden inspireret af den Aarhusianske SPOT-festival, der giver unge musikere en platform, hvorpå de kan udvikle og finpudse deres talent.

http://www.smagpaakunsten.dk/SEEEMS/4214.asp?retUrl=javascript:_w.history.back()&lp752=0

Klip fra TV2 Østjylland 23. aug. 2010: Gejst i køkkenet