Aarhus-Revyen

ÅRHUS-REVYEN

Århus Revyen 2013 – ”Jul i Hermans saloner” (21. nov. -14. dec.)

 

Det er Århus Revyens formål at få publikum til at tage stilling samt skabe, producere og formidle professionel revyshows af høj kvalitet, i aktuel form og med det kunstneriske udgangspunkt i satire og komik. Århus Revyen er en revy som afspejler den nutid vi lever i, og de forsøger altid at skabe en stillingtagen mellem publikum og de temaer de arbejder med på scenen. Temaer, som også afspejler sig i scenografien og musikken, som hvert år lægges i hænderne på Århus Revyens kapelmester Keld Haaning Ibsen, der i 2008 fik en Dirch-pris som ”Årets revykomponist”.

Der lægges stor vægt på nytænkning og originalitet, og på at revyen som helhed tager politisk stilling – ikke overordnet i en partipolitisk tankegang, men fra nummer til nummer. Revyen er nutidig og højaktuel, og adskiller sig væsentligt fra andre revyer bl.a. i form af høj publikuminvolvering og komikservering/dinnershow. Teksterne til Århus Revyen kommer fra etablerede tekstforfattere i revybranchen, og det er vigtigt at revyen har en fleksibilitet, som gør at den altid kan tilpasses det (dags)aktuelle politiske og sociale miljø.

Eksempler på temaer fra årets revy:

• Arbejdsmarkedssituationen /akut job.

• Den finansielle krise

• Verdenssituationen - hvordan løser vi konflikterne?

 

Instruktion: Martin Miehe-Renard.

Instruktionsassistent: Christina Mattson.

Scenografi: Jesper Fredslund.

Koreografi: Kristina Mølgaard.

Kostumer: Inga Feddersen og Marianne Meyer.

Lysdesign: Kian Lyngsaae Larsen.

Lyd: Jok Østergaard.

Lys: Oliver Halken Tønnes.

Kapelmester: Keld Haaning Ibsen.

Orkester: Keld Haaning Ibsen, Jesper Fredslund, Marc Thierry og Johannes Asbjørn Eberl Smed.

Medvirkende: John Batz, Lone Rødbroe, Michel Castenholt, Anne Karin Broberg.

 

Uddrag af Kirsten Dahls anmeldelse i Aarhus Stiftstidende 24. nov.:

Århus Revyen 2013 oser af spiltalent, højt humør og masser af god musik. Når så det hele er sat sammen af tekster med skønne indholdskalorier og en iscenesættelse med styr på tempo og timing… At opleve Batz klædt ud fra top til tå i brunt og spille selvtillidscoach er som at få lov at se en talende mus med åndenød lige før den piler ind i sit skjul. Anderledes fremme i skoene optræder han også i nummeret »Løbe-app« som manden der forfærdeligt gerne vil i gang med den løbetur han er fuldstændigt parat til at kaste sig ud i – men hans nye, downloadede løbe-app sætter et gevaldigt benspænd for den fornøjelse. Her har vi også Vase & Fuglsang at takke for en tekst, som holder lattermusklerne i solid aktion. De to garvede revytekstforfattere tegner sig i øvrigt for pænt mange numre...  snedkereret med sproglig snilde og indholdsmæssige kalorier.

Vase & Fuglsang spiller med musklerne og bringer os rundt på en klode, hvor alle nationers overhoveder er omskabt til jyder – og sikke en harmoni det giver – efter lidt tovtrækkeri godt nok. … Hvirvler os kvikt ind i årets skandaler. Følger os uden lummerhed hen til sengekanten og lidt ned under dynen hos et ældre ægtepar. Og lader os – igen med Batz i orkanens skønt underspillede øje – møde en gentagne gange sjovt undskyldende Lars Løkke Rasmussen.