Musik & Autencitet

MUSIK OG AUTENTICITET - PERFORMANCEFOREDRAG

- et samarbejde mellem Musikaftenskolen SÅMA, FO-Aarhus & Salon-Service

 

"Performance foredrag: Musik & Autenticitet" 2. maj 2013, 19:30-22:00, Officerssalen, Aarhus Musikskole, indgang D, Vester Allé 3, 8000 Aarhus C. Program:

19:30 - Velkomst

19:45 - Oplæg ved idéhistoriker Frank Beck Lassen "Autenticitet der sælger"

20:30 - Pause

20:45 - Performance ved komponist og lydkunstner Morten Riis "Steam machine music"

21:15 - Diskussion mellem Frank Beck Lassen og Morten Riis i dialog med publikum

 

Aftenen havde til formål at sætte den samtidige musikkulturs autenticitet til debat i en dialog mel-lem filosofiske overvejelser, den kunstneriske praksis og publikum. Hvad bevæger den samtidige musikkultur sig i retning af netop nu? Er det muligt at spore en autenticitet, og hvad forstås ved det 'ægte' udtryk i en digital tidsalder, hvor musikken både griber tilbage og frem i tiden? En udforskning af musik som identitetsskabende i en kulturel kontekst i forholdet mellem individet, maskinen og 'det ægte'. Morten Riis, komponist og lydkunstner og Frank Beck Lassen, idéhistoriker, satte den samtidige musikkulturs autenticitet til diskussion i en dialog mellem filosofiske overvejelser, lydinstallationen og publikum

 

Det var tre unge specialestuderende fra Designskolen Kolding, der arrangerede performance- foredraget. De har udviklet Salon-Service projekt, hvoraf dette arrangement var nr. 5 i rækken. 

Idéen bag ’Salon-Service’-projektet er at skabe nye, folkelige mødeplatforme ved at invitere til foredrag i arrangørernes egne lejligheder eller i kulturchefens hus eller andre steder. Desuden er de med til at arrangere Pecha Kucha i Kolding, også et foredragsforum, som trækker rigtig mange unge mennesker. Der findes også en Pecha Kucha afdeling i Aarhus.

www.salon-service.info

 

Morten Riis (f. 1980), komponist, lydkunster, ph.d. Fælles for alle Morten Riis akademiske og kunstneriske bestræbelser er en fascination af at arbejde på grænserne for, hvad der er teknologisk muligt. Således udfordres computere, mekaniske instrumenter og synthesizere til deres yderste for at opnå en æstetik, og indsigt i manglerne og problemerne ved moderne teknologi. Udover Morten Riis' akademiske arbejde har han som en meget aktiv lydkunstner modtaget adskillige legater og bestillinger, udgivet flere albums, spillet utallige koncerter og udstillet lydinstallationer i bland andet Danmark, England, Frankrig, Tyskland, Sverige, Polen og Kina.

 

Frank Beck Lassen (f. 1975) er ph.d. i Idéhistorie og lærer på Testrup Højskole. Frank har redigeret bøger og tidsskrifter om Hans Blumenberg, Reinhart Koselleck og Quentin Skinner samt skrevet artikler og anmeldelser til Archiv für Begriffsgeschichte, Contributions, Philosophy & Social Criticism, Distinktion, Slagmark, ARR, Filosofiske studier. Er tidligere redaktør af Slagmark – tidsskrift for Idéhistorie.