Udtalelse af Louise Gade og Poul Skou

Hvordan folder vi folkeoplysningsområdet ud? lød Uffe Elbæks (Rad. V.) spørgsmål på et byrådsmøde i Århus 20.11. 02.

Svar fra magistratens 4. afd.: - Der skal sættes fokus på de forskellige elementer, som indgår i fritids- og idrætspolitikken. Det handler om aftenskolerne og de svage grupper, beboerhusenes placering, foreningerne og integration af flygtninge/indvandrere og frivilligheds-Danmark. Det er magistratens vurdering, at disse debatter kan medvirke til en efterfølgende diskussion i foreningslivet om folkeoplysningsområdets fremtidige virke.  

Borgmester Louise Gade og rådmand Poul B. Skou står sammen om et forslag til en handlingsplan, der skal sikre borgerinddragelse i Århus:

- Kort sagt er intentionen, hedder det i en pressemeddelelse fra de to i starten af 2002, at borgerne oplever, at de får reelle muligheder for at deltage i de offentlige debatter, f.eks. om de forskellige planer for kommunen. Det kan ske gennem forskellige former for dialog med borgerne.

- For at udvikle en Århus-model for borgerinddragelse vil kommunen undersøge plan- og høringsprocesser. Og man vil skaffe sig viden om, hvad der virker godt og mindre godt. Kommunen vil hente viden om og inspiration til helt nye metoder for borgerinddragelse, hedder det fra Louise Gade og Poul B. Skou.