Masterclasses

Masterclasses

17. maj: Next Citizenship: A Masterclass on how to just do it

Medborgerskab - Next Practise var en parallel samtale til Aarhus' Internationale Antiradikaliserings konference, der fandt sted d. 17. maj kl. 12-16.00 i Stiften Loungen i FO-byen. I stedet for at fokusere vores opmærksomhed på den frygtbaserede forståelse af, hvad der skaber radikalisering, inviterede vi til Medborgerskab - Next Practice til en masterclass om medborgerskab for at diskutere hvorfor, hvordan, hvem og hvilke initiativer og konkrete handlinger og tiltag som aktive medborgere der støtter deltagelse, relations opbygning, og ansvar for egne og ens medborgeres følelse af tilhørsforhold. Dette skaber og giver inklusion og integrationen af mennesker, før radikalisering overhovedet er et problem. Udgangspunktet var at fokusere på det der skaber det samfund vi ønsker, fremfor at fokusere på det der er gået galt i en eller anden udstrækning. Give opmærksomhed til de initiativer, der bør være flere af, og som bør vokse og udvikle sig og som er bærere af en humanisering og forståelse i mellem mennesker i denne by: Aarhus!

 

Program:

16.15: Inspirational speaker on citizenship 2.0

17.00: Break

17.15: Introduction to roundtable conversation

17.15: Projects for Aarhus´citizenship 2.0, round table conversation

18.30: Inspirational speaker on citizenship 2.1

19.15: Wrap up, documentation team, Catalogue

19.30: Ending ceremoni, check out  

I samarbejde med Det radikale Venstre i Aarhus. 

 

2. nov. kl. 19-21.00: Tech Masterclass KV17 Aarhus

IT-skandaler rammer i disse år offentlige institutioner i flæng. Nuværende og kommende byrødder i Aarhus fik her chancen for at blive klogere på kommunens digitale udfordringer forud for kommunalvalget i november. Byrådet og Aarhus Kommune bør opkvalificere deres viden om it, digitalisering og robotisering for at stå rustet til de kommende års teknologiske udfordringer på alt fra børneinstitutioner til ældrepleje. Det var baggrunden for det tværpolitiske initiativ Tech Masterclass KV17 Aarhus, som med fem åbne arrangementer og fageksperters hjælp satte emnet på dagsordenen i den kommunale valgkamp. Hovedformålet med Tech Masterclass KV17 Aarhus var at gøre byrådskandidater og politisk interesserede i Aarhus klogere på de udfordringer og muligheder, den teknologiske udvikling, særligt den informationsteknologiske, giver os i en kommunal kontekst. Til hvert møde var alle borgere samt partierne i Aarhus inviteret. Deltagerne fra partierne var med for at blive klogere, ikke for at stå i et panel og debattere. Formen var oplæg fra videnspersoner/fageksperter med efterfølgende samtale. Værterne var Ouafa Rian (RV) og HC Molbech (Alt).

Sted: Stiften Loungen i FO-byen. Arrangementet var gratis og åbent for alle. Arrangeret i samarbejde med partierne Alternativet og Det radikale Venstre.