Kultursaloner

Kultursaloner

13. april: Kvinder

Forfatterne Tsitsi Dangarembga og Mette Moestrup mødtes til en aften, der handlede om KVINDER: kvinder i samfundet, kvinder i kunsten og mange andre kvinder. Den zimbabwiske forfatter Tsitsi Dangarembga debuterede i 1988 med romanen Nervous Condition. I sit forfatterskab kredser hun omkring kvinder og deres udgangspunkt(er) for at leve. Ved siden af sit virke som forfatter er Dangarembga også en engageret filmskaber og har bl.a. læst på Deutsche Film und Fernseh Akademie i Berlin. Siden da har hun lavet kortfilm som Sharing Day og Kare Kare Zvako – Mother’s Day samt dokumentarer som Elephant People og Growing Stronger.

 

17. maj klokken 16:30 - 18:30: Performing Arts Platform.

Performing Arts Platform inviterede til Kultursalon med Secret Hotel. Der var fokus på scenekunstneriske formater som pro-am, autobiografisk materiale, human specific samt landskabsinddragelse. Med udgangspunkt i Secret Hotels vandringsforestillingen A WAY fortalte instruktøren Uta Plate (tidligere Schaubühne Berlin) og medskaber og dramaturg Christine Fentz (kunstnerisk leder af Secret Hotel) om deres arbejde med de scenekunstneriske formater som aktive medspillere.  A WAY er skabt i og med de grønne bakker i Mols Bjerge. Deltagergruppen er sammensat på tværs af generationer og kulturelle baggrunde, og består dermed bl.a. af ældre Molboer, unge fra Gellerup, flygtninge fra Eritrea. De fortæller deres egne historier… Men hvordan forbinder man de indre og ydre landskaber i en forestilling? Hvordan er landskaber forbundet til vores erindringer? Hvordan bliver et træ en aktiv medspiller i en forestilling? Hvordan får man en ung fyr fra Gellerup lokket helt ud på Mols, og hvordan får man en gammel knark fra Knebel til at åbne sig og fortælle sin livshistorie – og hvordan gør man det til kunst?

 Uta og Christine delte deres erfaringer med at forene deres to forskellige scenekunstneriske metoder, med rekruttering af deltagere fra Gellerup og Mols, og om arbejdet med at forene indre og ydre landskaber i et kunstnerisk udtryk. Kultursalonen foregik hovedsageligt på engelsk.

Kultursalonen er støttet af Move'n Act.

Sted: Frederiks allé 20B, 2.

 

4. juni klokken 14:00 - 16:00: Lykken

Kassandra Production gik på jagt efter lykken med denne uhøjtidelige og topunderholdende Performance Salon..  SALON HAPPINESS UNLTD: AARHUS-ATHENS bød bl.a. på interaktiv performancekunst, feel-good lounge musik og sansepirrende smagsbomber, der sendte lykkebarometeret helt i vejret! Alt sammen krydret med indslag fra en græsk tænker, en lykkefilosof, en gastronomisk nørd og en hjerneforsker - som hver gav deres bud på, hvad lykken er for en størrelse. Performance Salonen foregik på engelsk.

SALON HAPPINESS UNLTD: AARHUS-ATHENS var et samarbejde mellem Kassandra Production, Gastro & Vino og Performing Arts Platform.

Støttet af: Aarhus Kommune, Statens Kunsfond og Move'n Act.

Sted: restaurant Gastro & Vino i Aarhus

 

25. okt. kl. 12.45-15.00: Den iscenesatte virkelighed

Michael Eigtved, lektor ved Teatervidenskab ved Københavns Universitet fortalte om hvordan iscenesatte begivenheder fylder mere og mere. Vi oplever events, som rummer alle mulige teatrale

elementer, og vores dagligdag er fuld af øjeblikke, der er særlige - lige fra Føtex' fødselsdag til tema-cafeer. Mange begivenheder er noget, der sker her-og-nu, men lige så mange er iscenesat og beregnet på at vores deltagelse kan blive transmitteret, formidlet og kommunikeret.

Selviscenesættelse og "selfie"- kultur indgår i strategier, vi hver især bruger til at markere, hvem vi er. Det vil med andre ord sige, at noget, der før var del af teaterverdenen, nu har en stor del af vores hverdag. Er det ensbetydende med, at vi alle nu er iscenesat, og ingen rigtig ved, hvor iscenesættelsen begynder og ender? Hvis verden er en ”selfie-scene” - hvad er så teater?

I samarbejde med Move’n Act.

Sted: Grønnegade 93 E.

 

18. nov. kl. 20.00: Hvordan iscenesætter man poesi?

Hvordan spiller man poesi? ......sammenlignet med dramatik eller dramatiske tekster.  Hvorfor netop Wislawa Szymborskas digte?  Oplægsholder: Instruktør Isabelle Reynaud og Skuespiller Bodil Lassen.

Kl. 20.00 – 21.00 Poesiperformance ” En kat i en tom lejlighed” på Åbne Scene. Efterfølgende oplæg og diskussion på Vogn 1 Fra k. 21.15. – 22.00.

Arrangementet blev skabt i samarbejde mellem Teater Liv, Move 'n Act, FO-Aarhus, Åbne Scene, Aarhus Litteraturcenter og Performing Arts Platform.

Sted: Godsbanen, Skovgaardsgade 3-5.