Made in Denmark

Made in Denmark

 

Filmpremiere den 22. januar (50 deltagere) og efterfølgende 10 foredrag.

Den 19-årige elev under Den Fri Ungdomsuddannelse, den afghanske flygtning, Kaywan Mohsen, står som idémager, instruktør, komponist og producer af filmen ”Made in Denmark” (ca. 1 time). En novellefilm, der foregår i Århus over to dage og betragtet fra unge indvandreres synsvinkel. Der er vold, sex, action og drama i filmen, men også kærlighed, kammeratskab og overbærenhed. Filmens historie er gennemtænkt og velkomponeret. Man husker isfrosne replikker som fra kunden i den tyrkiske grønthandlerforretning: ”Har I ikke danske tomater?” En uskyldig replik, men bevidst plantet og virkningsfuld i filmens historie.

Filmens udgangspunkt er rodløse indvandrerunge på den ene side og på den anden side danske politibetjente, danske piger, indvandrerfædre og nazister. Et hektisk liv, hvor mobiltelefoner, biler, kampsport og seksualitet udgør hverdagen. Kaywan Mohsen kalder den selv en skræmmefilm, forstået på den måde, at indvandrer- og flygtningeforældre forhåbentlig vil indse, hvor galt det kan gå deres børn, hvis de ikke tager sig af dem.

Filmen er fotograferet af Dennis S. Kristensen. Efterfølgende har Kaywan Mohsen vundet Kodakprisen for bedste østjyske film ved Festival og Festivals i biografen Øst for Paradis.

 

Efter premieren den 22. januar, hvor der var arrangeret efterfølgende debat (med ca. 100 deltagere), holdt Kaywan Mohsen 10 foredrag om filmen rundt i Århus:

4. februar på Langkær Gymnasium (35 deltagere)

5. februar på Søndervangskolen (40 deltagere)

7. februar på daghøjskolen Gimle (50 deltagere)

8. februar på Århus Produktionsskole (85 deltagere)

17. februar i Klubberne Bispehaven, Trillegården og Gellerup (60 deltagere)

10. april på Ådalen efterskole (70 deltagere)

11. april hos Udrykningsholdet (30 deltagere)

16. april på SocialCenter Centrum (40 deltagere)

13. juni i Frederiksbjerg Ungdomsklub (15 deltagere)

13. juni i Bispehaveklubben (25 deltagere)

12. sept. på Hasle Bibliotek (15 deltagere)

(I alt 565 deltagere)