Århus Stiftstidende

11. aug. kl. 15-17.00: Elsk dine ører - et foredrag om hørelse v/Mia Svenningsen Hansen

I Stiften Loungen, Frederiksgade 78B, Aarhus C.

Tag med til et spændende og tankevækkende foredrag om, hvad hørelsen betyder for dit helbred, din sundhed og din hjerne og hør nærmere om, hvordan teknologien på høreområdet hele tiden udvikler sig. Hvordan påvirker hørelsen dit helbred og din livskvalitet? – og hvad er der sket med teknologien på høreområdet? Få også et godt overblik over både behandlingsmuligheder og tilskud. Desuden vil det være muligt at få foretaget en gratis høretest. Foredraget finder sted i flere større byer, og på dagen byder vi på både kaffe og kage til alle fremmødte. Som abonnent på avisen kan du deltage helt gratis sammen med resten af din husstand. Derudover må du tage to pårørende med gratis (familie, venner, naboer etc.). Vi glæder os til at byde dig velkommen til et oplysende foredrag, hvor vi åbner op for en række informative, inspirerende og rørende oplæg, der gør, at du også i fremtiden kan elske dine ører.

Din hørelse er en vigtig del af dit liv. Mange mennesker, heriblandt en del ældre, oplever at blive sat uden for fællesskabet, når de ikke længere kan deltage aktivt i samtaler. Det bliver for mange en form for social isolation, et manglende nærvær fra omgivelserne. Det kan dermed være svært at forstå, hvad folk siger, uden at have nok lydinformation. Den tyske filosof Immanuel Kant formulerede det i sin tid således: “Når du mister dit syn, mister du kontakten med ting. Når du mister hørelsen, mister du kontakten med mennesker.” Men sådan behøver det ikke længere at være.

Jysk Fynske Medier har etableret et fordelagtigt samarbejde med Audika, der er en danskejet kæde af Oticon-certificerede hørecentre, og som er førende inden for høresundhed og har mere end 100 års erfaring på området, og vi vil gerne invitere dig med til et gratis og spændende foredrag omkring brugen af høreapparat. Til foredraget vil der være en kyndig vejledning i form af en specialiststab, der ligeledes vil kunne foretage en gratis høretest. Set i lyset af, at ca. 800.000 personer i Danmark lider af et høretab, og at kun 350.000 personer til dagligt bruger et høreapparat, så er der for rigtig mange hjælp at hente her.

Audika er er en danskejet kæde af Oticon-certificerede hørecentre. Audika er ejet af Demant, som er førende inden for høresundhed og har mere end 100 års erfaring på området. Audika har hørecentre i hele landet, hvor dygtige hørespecialister kan hjælpe dig med at finde den helt rette behandling til dit høretab. Et høretab er et tab i livskvalitet, og Audikas vision er at hjælpe flere mennesker til at høre bedre. Når du vælger dit lokale Audika Hørecenter får du altid personlig og individuel rådgivning. Derudover anvendes den nyeste teknologi på området til at teste din hørelse, så Audika bedst muligt kan hjælpe dig med igen at høre de små nuancer i livet.

 

24. feb. kl. 19.00: Foredrag om en sand mordgåde: Højbjergmordet

Foredragssalen i Vester Alle 8 i FO-byen.

Glæd dig til et medrivende foredrag om Højbjergmordet. På aftenen vil vi få præsenteret refleksioner omkring, hvem det var, der 10. november 1967 klokken 10.50 om formiddagen ringede på døren på Hestehavevej 2b i Højberg, og kort efter skød og dræbte husets beboer Marie Lock-Hansen og sårede husholdersken. Det bliver en medrivende fortælling, når Johannes Abildtrup, som er ét af de mennesker, der ved mest om mordgåden, dykker ned i den spektakulære sag.

3 gode grunde til at tage med:

Et spændende foredrag om en sand mordgåde

Hør fortællingen fra én som ved mest om sagen - Johannes Abildstrup

Kaffe og kage under foredraget

Hvem var morderen?

Det spørgsmål har gennem årene optaget massevis af mennesker, og der er ikke ret mange andre mordgåder, som har formået at optage danskerne så meget, som dette tilsyneladende helt meningsløse mord på en 43-årig husmor.

Århusianeren Johannes Abildtrup har været dybt fascineret af sagen og vendt hver en sten, og denne aften inviterer han i samarbejde med Århus Stiftstidende til foredrag om mordet. Johannes Abildtrup har sin helt egen teori om, hvem der står bag mordet. En teori, der var så overbevisende, at Østjyllands Politi genoptog efterforskningen og brugte over tre år på de nye spor, som blandt andet ledte en afhøring af en tidligere århusianer, der i mange år boede i Canada.

Under foredraget serveres der kaffe og kage.

https://avisfordele.dk/collections/all/products/foredrag-om-en-sand-mordgade-hojbjergmordet