Vild med ord

Vild med Ord

Vild Med ORD er et forholdvist nyt initiativ i det Aarhusianske kulturmiljø. Litteraturfestivalen løb af stablen for første gang i 2009 centreret omkring et messe og foredragsrum i Ridehuset. I 2011 blev festivalen afviklet i forbindelse med Aarhus Festuge. Den var arrangeret af en styregruppe, bestående af frivillige litteraturbegejstrede mennesker, og køres som et non-profit foretagende. På den lange bane sigter Vild med ORD imod at etablere sig som en årligt tilbagevendende begivenhed, for derved at bidrage til byens målsætning om at gøre Aarhus til europæisk kulturhovedstad 2017.

 

Vild Med ORD var en litteraturfestival, hvor de deltagende forfattere måtte finde sig i at blive kigget efter i sømmende. Der blev ved de forskellige arrangementer stillet spørgsmål om, hvad der egentlig foregår i hjernevindingerne hos forfatterne. Hvad er bevæggrundene til at tænke - og skrive - som de gør? Hvad er meningen med at gøre deres hjerneovervejelser offentligt tilgængelige? Ved at stille disse spørgsmål håbede gruppen bag festivalen give så mange mennesker som mulig chancen for at komme ind bag facaden på litteraturen.

http://www.facebook.com/group.php?gid=33425116233&ref=ts

 

I 2011 fik de en ny samarbejdspartner, nemlig Aarhus Festuge. Det betød, at VMO var en ’festival i festivalen’ og strakte sig fra den 1.-4. september 2011. Samtidig havde de en række optaktsarrangementer rundt i Aarhus under Festugen. De samarbejdede med Bibliotekerne i Aarhus og Foreningen Nordatlanten i Aarhus om afviklingen af festivalen.

Optaktsarrangementerne var med bl.a. den amerikanske forfatter Rick Moody og danske Søren Ulrik Thomsen sammen med Josefine Klougart.

 

Torsdag 1. september: Børnenes Bogdag: Børn i folkeskolealderen fik chancen for at lade sig underholde af Louis Jensen, Kenneth Bøgh Andersen, Camilla Wandahl og mange flere, da VMO igen satte særlig fokus på den balstyriske børnelitteratur.

 

Fredag 2. september: Norden og VMO præsenterede ”Word Club” i Ridehuset

 

Lørdag og søndag: 3.-4. september: VMO bragede løs i en weekend, der kom ud i alle litteraturens afkroge. En lang række forlags fantastiske tilbud, forfattere fra ind- og udland, fra parnasset, fra biblioteket og fra undergrunden, levende litteratur. Forfatterne var: Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Leif Davidsen, Naja Marie Aidt, Dag Solstad(N), Ib Michael, Thomas Rathsack, Sissel Jo-Gazan, Jóanes Nielsen(FO), Harald Voetmann, Pia Tafdrup, Indra Sinha(IND), Elsebeth Egholm, Hans Jakob Helms (GL), Carsten Jensen, Gyrðir Elíasson(IS) og Stig Dalager er blandt de mange navne, der i weekenden indtager Ridehusets to scener.

http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Laeseklubber/Artikler/20110823145120.htm?nyhedsbrev