Move'n Act

Move’ Act

Fredag den 28. maj kl 12:45-15.00: Er du PÅ? – deltagelse og identitet i iscenesatte begivenheder. Debatarrangement med Michael Eigtved. ”Når vi deltager i rækken af iscenesatte begivenheder – fra fredagsbarer og festivaler til syng-med-aftner og stadionkoncerter – er det vores forsøg på at skabe særlige øjeblikke, hvor vi oplever at blive fastholdt i en fælles ramme.”, skriver Michael Eigtved i sin nye bog ”På! – Begivenhedskultur fra selfie til scenekunst”. For sandheden er, at vi tit har svært ved at holde fodfæstet i nutidens præstationsræs og har brug for at skabe tidslommer i en presset hverdag. Samtidig er det også blevet normen, at vi ikke kun vil være tilskuere, men også deltage selv, have mulighed for at være på! Vi hænger til dels vores identitet op på, hvilken en slags begivenheder vi deltager i og hvordan - ikke mindst når vi dokumenterer det på de sociale medier. Hvad er det for en udvikling? Det handlede arrangementet om.

Michael Eigtved er cand. mag. og ph.d. samt lektor i Teater- og performancestudier på Københavns Universitet. Han har skrevet en række bøger og artikler, arbejdet med scenekunst og populærkultur, musicals, standup og cirkus, samt med hverdagens iscenesættelser i mange år.

Arrangementet er gratis, men der er et begrænset antal pladser, så reservér din plads allerede i dag på teaterskolen@movenact.dk 

Sted: Teaterskolen Move’n Act, Grønnegade 93E, 8000 Aarhus C

 

10. nov. kl. 12:45-15.00: Bestsellerteater - Musikteater, musical og teaterkoncerter nu og før...!

V/ Michael Eigtved er cand. mag. og ph.d. samt lektor i Teater- og performancestudier på Københavns Universitet. Det er en potent cocktail, der opstår når musik og teater rystes sammen! Og det har det altid været: musikteater har i Danmark i snart 100 år været det mest publikumselskede. Musicals og teaterkoncerter er - også i dag - de absolut mest sælgende genrer i teaterudbuddet. Hvorfor var og er de det? Hvad er det musik og drama, skuespillende sangere og musikaliserede fortællinger kan? Og hvorfor kan publikum ikke få nok?

Sted: Teaterskolen Move’n Act, Grønnegade 93E, 8000 Aarhus C