Sjælens teater

Sjælens Teater

- i samarbejde med projekt Billedspor

Dokumentarfilmen ”Sjælens teater” blev vist i Øst for Paradis, torsdag d. 13/9 kl. 19:00.

En film der bringer os bagom den århusianske teatergruppe Billedspor, hvis skuespillere og musikere er psykisk sårbare mennesker. Filmen viser, at kunst, musik og teater er fantastiske redskaber til at overvinde psykiske lidelser, isolation og angst.

Billedspor er et eksperimenterende teater, hvis forestillinger er stærkt visuelle, udfordrende, absurde og grænseoverskridende. Teatret arbejder improvisatorisk med krop, stemme og musik i fælleskab om at skabe forestillinger, der gerne sætter spørgsmålstegn ved den konventionelle måde at tænke livet på - autencitet og forvandling er kodeordene.

Filmen følger teatergruppens vej gennem skabelsen af forestillingen ”Carried by Shadows” til verdenspremieren ved teaterfestivallen ”Madness & Arts II” i Tyskland. Arbejdet med forestillingen er ekstra krævende for skuespillerne og musikerne, fordi der for første gang spilles uden masker. ”Sjælens Teater” er en gribende beretning om mennesker, der gennem det faglige og sociale fælleskab genopdager deres egne potentialer.

Efter filmen var der debat, hvor der var mulighed for at møde filmens instruktør, teatrets instruktører samt skuespillere og musikere.

 

Facts om filmen:

Spilletid: 53 min

Instruktør: Halfdan Muurholm

Klipper: Adam Ross

Foto: Morten Rasmussen

B-foto: Halfdan Murholm

Lyd: Søren W. Rasmussen

Sound Design: Aslak Mildh & Søren Bentz

Grafik & Colourgrade: Jacob Øllegaard

Musik: Henrik Munk & Søren Bentz

Producent: Turbine Film ApS

Info: www.billedspor.dk