EDB - Facebook og digitale platforme

FO-Aarhus og daghøjskolen Gimle værdsætter, at de ansatte er til stede på Facebook og andre sociale medier, fordi det kan være med til at styrke brand og tiltrække nye medarbejdere.

 

Men det er ikke tilladt på disse sociale medier at:

- bagtale kolleger

- omtale arbejdspladsen eller chefer i illoyale vendinger

- lække forretningshemmeligheder og andre fortrolige oplysninger

 

Desuden gælder følgende regler for brug af Facebook og andre sociale medier på internettet:

• Virksomhedens IT-afdeling kan i spidsbelastningsperioder eller på tidspunkter, der er kritiske for virksomhedens IT-system, udstede midlertidigt forbud imod at logge på Facebook eller andre sociale medier - når det er sagligt begrundet i virksomhedens drift. Det er ledelsens ansvar at informere i god tid, og sørge for at alle  medarbejdere får beskeden.

• Det er tilladt at afvise ”online-venskab” med ledende medarbejdere eller kolleger på Facebook og andre sociale tjenester.

• Ledelsen kan ikke kræve adgang til medarbejdernes profiler på Facebook eller andre sociale tjenester.

• Der må downloades og gemmes filer fra sociale medier på arbejdscomputeren.

• Virksomhedens generelle IT-sikkerhedspolitik skal overholdes.

• Hvis medarbejderne internt i virksomheden benytter Facebook eller andre sociale tjenester til arbejdsrelateret kommunikation og/eller vidensdeling, gælder de almindelige regler for god tone, mobning og chikane på arbejdspladsen.

• Det er ikke tilladt at publicere internt materiale fra virksomheden på Facebook eller andre sociale tjenester uden aftale med ledelsen.

 

 

10 gode råd til Facebook på jobbet

1) Tænk over hvad du lægger ud - der er ingen fortrydelsesret på nettet.

2) Facebook kræver kun dit samtykke/accept én gang for at bruge dit indhold - nu og fremover.

3) Facebook forbeholder sig ret til at udbygge din personprofil via andre kilder og lagrer alle dine digitale data (mails/billeder/video) og spor over din Internetfærden i USA

4) Facebook forbeholder sig ret til fri anvendelse/kopier af dit indhold som du lægger på nettet selvom du har bedt om at få slettet din profil/hjemmeside

5) Dit ansættelsesforhold følger dansk lovgivning, herunder straffelovens regler, persondatalovens regler, for eksempel, hvis du offentliggør fotos uden at du har tilladelse fra vedkommende copyrights/ophavsret

6) Pas på hvad du skriver på nettet. Pas på ordvalget. Du må ikke komme med injurerende eller diskriminerende udfald. Skriv aldrig negativt om din arbejdsplads.

7) Pas på med at offentliggøre dine private/intime fotos på Internettet

8) Tænk over om du vil være venner med chefen

9) Pas på, du kan blive afhængig - der tales om Facebook-narkomani

10) Brug din sunde fornuft