Glad mad i Aarhus

Glad mad i Aarhus

- i samarbejde med BUS Bo- og Udviklingsfonden

 

19. januar kl. 14.-16.00 i Folkeoplysningens Hus, lokale 1.05.

Søren Gericke lagde op til debat om kost til de unge med særlige behov ud fra sine erfaringer fra TV Glad, som har startet projektet ”Glad Mad”, hvor udviklingshæmmede blandt andet vil rejse rundt i bofællesskaber og undervise i sund og ernæringsrigtig madlavning samt etablere suppekøkkener til hjemløse og natherberger.  Her er Søren Gericke mentor og chef. De laver dagligt mad til ca. 100 ansatte på TV Glad og bringer også ud af huset.

TV-Glad har gennem mange år bevist, at udviklingshæmmede sagtens kan bruges på arbejdsmarkedet nøjagtig som alle andre, og i en tid med stærk fokus på, at alle skal i beskæftigelse er TV-Glads projekt en håndsrækning til såvel de udviklingshæmmede som samfundet.

Den kendte kok Søren Gericke leder projektet og forestår den daglige undervisning af de udviklingshæmmede, og i den forbindelse bliver der produceret TV- og undervisningsprogrammer, der skal sætte gang i sund madlavning. Det langsigtede mål med TV-Glads initiativ er at opbygge arbejdspladsen ”Glad Catering” for mennesker med udviklingshæmning. ”Glad Catering” vil på markedsvilkår producere mad samt arbejde med produktudvikling af fødevarer.