U21 EM i Fodbold

U21 EM i fodbold i Aarhus

U21 EM var ikke bare fire internationale fodboldkampe på Aarhus Stadion og en gigantisk fest for hele byen. Det var også en periode, hvor fodbolden blev taget under kærlig behandling på mange forskellige måder.

På Fanzonen på Bispetorv i Aarhus var der flere gange under slutrunden således offentlige samtaler om fodbold med en lang række kendte personligheder, der har et stort engagement og indsigt i fodboldens verden. Samtalerne var arrangeret af Mediehus Aarhus i samarbejde med U21 EM organisationen i Aarhus og der var mulighed for at møde den tidligere træner og landsholdsspiller Morten Bruun, der fortalte om det svære job som fodboldtræner. Man kunne også høre energi- og klimaminister Lykke Friis (V) fortælle om sin store passion for især tysk fodbold. Den tidligere AGF’er og professionel i England, Claus Thomsen fortalte - sammen med den legendariske fodboldkommentator Svend Gerhs - om engelsk fodbold, mens tidligere sportschef i Brøndby og mediechef i FIFA Frits Alhstrøm og tidligere landstræner Sepp Piontek fortalte gode historier om det legendariske danske landshold i 80‘erne.

 

- Fodboldsamtalerne blev en mulighed for at få et åndehul under U21 EM, hvor man fik indsigt i en række spændende personligheders tanker om verdens bedste spil og hvor man fik en unik mulighed for at komme bag kulisserne på fodboldens verden, da der blev lukket op for anekdoter og de gode historier fra fodboldens verden.

Søren Højlund Carlsen interviewede fodboldgæsterne fra scenen i teltet på Bispetorv. 

  Fodboldsamtalerne blev nemlig optaget til fjernsyn af Mediehus Aarhus og sendt i løbet af sommeren på Kanal Østjylland under titlen “Fodboldsamtaler” og samsendtes også på radioen på 98.7 mhz. Alle samtalerne blev sendt på Kanal Østjylland fredag kl. 22.30, hvorefter de løbende blev genudsendt på TV Århus i ugen efter: http://www.mediehusaarhus.dk/fodboldsamtaler.html

Fodboldsamtalerne blev sendt i samarbejde med FO-Aarhus og Nellemann Biler i Viby. 

 

http://www.u21denmark2011.com/

 

Fra Aarhus Stiftstidende 26. juni 2011:

Der har ikke været så meget at grine af, siden danmark røg ud af U21 EM i fodbold. Men den gamle landstræner Sepp Piontek, der støbte den rød-hvide landsholds-eufori i 1980erne, fik den helt store latter frem. Det skete lørdag som optakt til finalen på Aarhus Stadion i Fanzonen på Bispetorvet, der i dagens anledning var lavet om til fodboldnostalgiens holdeplads under fodboldsamtalen med sportsjournalisten og fodboldeksperten Frits Ahlstrøm.

Makkerparret fra de glade fodbolddage samtalede til stor morskab - og lærdom - for det fyldte fanzone-telt med Søren Højlund Carlsen, når altså intervieweren en sjælden gang havde held til at flette et par spørgsmål ind i ordstrømmen.