International Women's Film Festival

International Women’s Film Festival

Dette var festivalens tredje år, det er en fejring af film fra hele verden og en platform for kvinder til at fortælle deres egne historier. Den fandt sted i en uge og der blev vist film af forskellige genrer: dokumentarfilm, spillefilm og kortfilm. Det var noget for alle med film om sport, kunst, venskab, aktivisme, lesbisk / queer liv, moderskab, kønsroller, religion og romantik. Den internationale kvindefilmfestival søger at uddanne og inspirere fremtidige generationer om kvinders oplevelser og bidrag gennem filmkunsten. Festivalen var underholdende og informativ og gav publikum mulighed for at lære om de vigtige emner, der påvirker og inspirerer kvinder. Festivalen var vært for kvindelige filmskabere og der var netværksmuligheder, studenterworkshops og et panel af diskussioner om kvinders tilstand i filmindustrien. Festivalen viste de film, der ofte kun kan ses på festivaler som Tribeca og Sundance.

Womens Filmfestival tilbød et alternativ til traditionelle festligheder gennem kunst, der opfordrede både kvinder og mænd til kritisk at reflektere over relaterede uligheder mellem kønnene, mens Festivalen roste de resultater, der er opnået til dato.

 

18. august, kl. 18.00:  Leen Al Zayat og Waha Al Raheb, instruktører. Der blev snakket om det at være kvindelig instruktør i den arabiske verden med de udfordringer, det fører med sig. Der var dialog med publikum i form af Q&A.

 

19. august kl. 18.00: Flore Vassure, instruktør af filmen Bigger Then U. Der blev fortalt om filmen, og de udfordringer, der har været i forbindelse med optagelserne, også dialog og Q&A med publikum.

 

20. august kl. 18.00: Marcia Romano, forfatter af filmen Robust. Der blev fortalt om hvordan bogen blev forvandlet til filmen og den proces, der fulgte med.

Festivalen blev afholdt i Cinemaxx og Øst for Paradis.